Türkiye'nin 100 büyük projesinin 3'ünün Rize'de

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türkiye’nin 100 büyük projesinin 3'ünün Rize’de yapıldığını kaydederek, “Lojistik merkezimizle beraber 3 tane mega projeyi biz Rize’ye kazandırdık” dedi.


Türkiye'nin 100 büyük projesinin 3'ünün Rize'de

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Ekim ayı İlçe Danışma Meclis toplantısı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse ve ilçe yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen programa, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolu ve İl Gençlik Kolu Başkan ve Yönetimleri, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, belde, mahalle ve köy başkanları katılım sağladı.

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(6).jpg

İlçe Başkanı Köse: “2001 ruhuyla heyecanını diri tutan çok büyük bir teşkilatız”

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, “Rize  Merkez İlçe teşkilatı olarak amacımız bu toprakların evladı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaraşır şekilde davaya hizmet etmek ve bu davayı 2023 hedeflerine taşımak olacaktır. Bütün birimlerimizle belde, mahalle, köy  başkanlarımız ve sandık kurulu üyelerimize kadar her kademede tüm teşkilat mensuplarımız çalışmalarını Rize’ye yaraşır şekilde büyük bir özveriyle gerçekleştirmektedir. İlçe teşkilatlarımızda kuruluşundan bugüne kadar görev yapan tüm gönüldaşlarımızla istişarelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu arada  yapmış olduğumuz hasta, yaşlı ve esnaf ziyaretlerimizle sıkılmadık el, girilmedik gönül kalmayıncaya kadar merkez ilçemizde tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. AK Parti teşkilatları olarak, bizler sadece seçimden seçime sahaya inen değil, her daim halka hizmet, Hakk’a hizmettir düsturu ve 2001 ruhuyla heyecanını diri tutan çok büyük bir teşkilatız. Biz teşkilat çalışmalarımızı gerçekleştirirken geçtiğimiz günlerde  Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı başlatıldı. Her türlü tehdide, yaptırıma, ekonomimiz üzerinden bizi vurmaya çalışanlara karşı 'Azdan az, çoktan çok gider' diyen Genel Başkanımızın dik duruşu ve liderliğiyle şükürler olsun Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam etmekte. Bu operasyonlar neticesinde şehadete yürüyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(2).jpg

Milletvekili Muhammed Avcı : “Lojistik merkezimizle beraber 3 tane mega projeyi biz Rize’ye kazandırdık” 

Rize Milletvekili Muhammed Avcı yaptığı selamlama konuşmasında Rize’nin yatırımlarına değinerek “Rize’ye bugüne kadar 18 katrilyon yatırım yapmışız. Buna belediye hizmetleri dahil değil. Merkezi hükümet eliyle 18 katrilyon yatırım yapmışız. 2002 yılında biz iktidarı devraldığımızda bütün Türkiye Cumhuriyetinin yatırım bütçesi sadece 6 katrilyon bütün bir yıl boyunca Türkiye Cumhuriyetinin tamamına 6 katrilyon yatırım yapılırken biz bunun üç katını 17 yılda sadece Rize’ye yaptık. Bunun içinde üç tane mega proje var. Türkiye’nin yüz büyük projesinin üç tanesi Rize’de. Bunlardan bir tanesi Ovit Tünelidir, bir tanesi havalimanıdır. Şimdi inşallah yakında başlayacak olan yani ihale aşamasına getirdiğimiz üç beş yıldır uğraştığımız lojistik merkezimizle beraber 3 tane mega projeyi biz Rize’ye kazandırdık. Bunlarla bitiyor mu tabii ki bitmiyor devamı gelecek. Ama Rize hem valisiyle, hem milletvekilleriyle hem de belediye başkanıyla, teşkilatıyla tek vücut halinde bu süreçten zararlı çıkmamak için elinden geleni bütün gayretleri ortaya koyuyor. Bunun en önemli kanıtı Rize Havalimanı bu büyüklükte bir yatırımın şu ekonomik şartlarda muhakkak yavaşlaması gerekirdi. Ama Rize Havalimanı inşaatı hiçbir kesintiye uğramadan hiçbir yavaşlama belirtisi dahi göstermeden ilerliyor. İnşallah yakın bir zamanda terminal ihalesini de gerçekleştiriyoruz. Bakan beyle görüştük terminal ihalesi bir taraftan yürüyecek, çalışması bir taraftan yürüyecek bir taraftan da dolgu işi yürüyecek inşallah önümüzdeki yılın sonunda Rize Havalimanı aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağız. Bunun içinde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a özellikle teşekkür etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. " dedi.

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(1).jpg

“Bizim Milletvekili olarak ve teşkilat olarak görevimiz kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek”

Konuşmasına İyidere ilçesinde yapılması planlanan lojistik merkezle devam eden Milletvekili Avcı, "Diğer taraftan lojistik merkezimizle ilgili çok spekülatif kamuoyu  olduğunu görüyoruz. Bizim milletvekili olarak ve teşkilat olarak görevimiz kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile görüştük, buranın bütçesi ile ilgili görüştük. İnşallah lojistik merkez son bakanlıktan gelen onay yazısı ile beraber artık ihaleye hazır hale gelmiş ondan önce ihale edilebilmesi mümkün değildi. Şuanda bütün plan kararları geçmiştir. Nasıl yapılacağı ne şekilde yapılacağı büyüklüğü bütün detayı  artık belirlenmiştir. Şu andan itibaren de inşallah yapım ihalesine geçilmekle ilgili bir süreçteyiz. Hem Cumhurbaşkanımızla, hem Naci Ağbal ve Ulaştırma Bakanımızla  süreci takip ediyoruz." diye konuştu. 

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(7).jpg

Avcı, kentsel dönüşümler hakkında da bilgi verdi

Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diğer taraftan Salarha tünelimiz bütün viyadükleri ve  bağlantılarıyla beraber önümüzdeki yıl eylül ekim ayında bitirilmesi planlanıyor. Bu vesileyle Salarha Vadisini Rize Merkeze bu tünel aracılığıyla  eklemlemiş olacağız.  Peki bitiyor mu bu çalışma bitmiyor. Hemen şu anda Ulaştırma Bakanımızla Salarha tünelinde bir toplantı yapmıştık. Salarha yolunun duble yolu ilk 10 kilometresi ile ilgili şuanda proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orayı bir duble yola kavuşturmuş olacağız. Bir taraftan da bir plan yapıyoruz bu planı da ulaştırma bakanlığına verdik. Şimdi ulaştırma bakanlığımız bu işi  üstlendi ilk etapta ilk on kilometresini daha sonra da devamını ihale etmek suretiyle inşallah Salarha vadisini bir duble yola kavuşturacağız. Bir taraftan Salarha’da ilk konut hareketini biz kamu eliyle başlatmak istiyoruz. Rize merkezde yapacağımız dönüşümlere belli alternatifler belirledik. Bunlardan bir tanesi Yağlıtaş bölgesi, bir tanesi Salarha bölgesi ve inşallah  Taşlıdere’de bir bölgemiz var onu da inşallah  Çevre Şehircilik Bakanlığımıza gittiğimizde netleştireceğiz. 3 bölgede rezerv alanları oluşturuyoruz.  Salarha’da aynen Güneysu’daki konutlara benzer 480 civarında konut  üreteceğiz ve konutlaşma hareketini kamu eliyle başlatacağız. Yağlıtaş ve Salarha’nın kamulaştırma ödenekleri geldi mahkemeler devam ettiği için ödemeler yapılmıyor yoksa parası hazır. Mahkemeler bittiği anda ödemeler yapılacak ve iki tarafında kamulaştırma bedelleri tamamlanmış olacak. Yine Pazar Caddesi bizim en önemli konularımızdan biri Pazar Caddesi içinde  Naci Ağbal ile yine konuştuk oraya da acele kamulaştırma kararı aldırmıştık. Acele kamulaştırma kararı ile ilgili de inşallah ödenek bekliyoruz Cumhurbaşkanımızla da konuyu görüşeceğiz ödenekler geldiğinde Pazar Caddesinin kamulaştırma alanları fiilen başlamış olacak” 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin:  “İnşallah Rize’mize önümüzdeki aylarda  beş tane Belediye sosyal tesisi kazandıracağız”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Belediye çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Metin “Geldiğimiz günden bugüne bütün mahallelerimizi muhtarlarımızı gezerek güzel bir çalışma programı yürüttük. Bu çalışma programını adım adım mahalle mahalle yürütmeye başladık, asfalt, beton, duvar çalışması, yol çalışması,  bazı mahallelerimizde çocuk parklarından tutunda bir çok farklı ihtiyaçlara kadar hepsini dizayn etmeye çalışıyoruz. İnşallah Rize’mize önümüzdeki aylarda  beş tane belediye sosyal tesisi kazandıracağız. Bunların hepsi yaklaşık 6 - 7 milyonluk bir rakamı hibe olarak aldık borçlanmadan ve o parayla bu tesisleri hayata geçireceğiz. Bisiklet ve yürüyüş yolu başlatıldı. Rize’de yeni dönemde de özellikle Rize’nin kamuoyunun çok önemsediği kentsel dönüşüm projeleri hakkında hala yapılacak mı diye konuşmalar var biz   çoktan birçok işlemi bitirdik. Bu konularla ilgili çok çalışmalar yaptık geldiğimiz andan itibaren sürekli Valimiz, Vekilimiz ve  İl Başkanımızla bu konularda sürekli toplantılar yaptık.  Yani Belediye blokları diye tarif ettiğimiz  bugün Maliyeden başlayıp Meteler kavşağına kadar, Menderesten Cumhuriyet arasındaki 24 dönümlük bu alan Kentsel dönüşüme tabi olacaktır. Açık bir AVM hüviyetine dönüştürülüyor. Dükkanların  hemen hemen hepsini korumaya gayret ettik. Üzerinde çok güzel alışveriş yerlerinin olduğu, daha üstte  büroların olduğu  nezih bir ortam ve tamamıyla yayalaştırılmış bir ortam haline getiriliyor bunlara ilişkin görselleri inşallah önümüzdeki aylarda göstereceğiz. Yine rezerv alanı olarak ayrılan Yağlıtaş ve Engindere mevkide de ciddi bir çalışma devam ediyor. Özellikle Yağlıtaş’ta acele kamulaştırmasından tutunda bir çok alanın binalarının yapımına, mimari çizimine kadar yapılmış. Yine biz şuna uğraşıyoruz biz belediye olarak elimizden geldiğince protokolün tümünde inşaatlar bitene kadar bizde işin içinde olmak istiyoruz. Her anına müdahil olmak istiyoruz. Orada yaşayan vatandaşları kesinlikle mağdur etmeden haklarını mevcut arazideki haklarını yeni yapılacak binalardan  dairelerde karşılıklarını bularak veya parasını alarak karşılıkları verilecek. Her güzel işin bir zahmeti vardır. Bahsettiğimiz alanı yıkmadan yapılabilir mi maalesef yapılamaz. Orada bulunan insanlarımızı başka bir alana naklederek el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Bu süre içerisinde tabi ki zahmet çekilecek bitene kadar. Yine bizim için sıfır atık projesi çok önemli. Yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz.” dedi. 

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(3).jpg

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt toplantıda yaptığı konuşmada İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak geçmiş dönem ve son bir yılda Merkez İlçede yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Türüt “2019 yılı yerel seçimlerinden sonra sorunların yeniden tespit edilmesi için tüm çalışmaları il genel meclisi üyelerimizle beraber takip ediyoruz. İl Genel Meclis Başkanlığımız olarak, vatandaşlarımıza hızlı hizmet sunmak adına şantiyelerimizi ve makinelerimize revize ederek, güçleniyoruz. Merkez İlçe yol ağımızda gerekli çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.2019 yılında göreve geldiğimiz günden bugüne kadar köylere hizmet getirme adına 4 milyon bedelle yaklaşık 19 bin metreküp beton ihalesi gerçekleştirdik. Bu ihale akabinde şuanda çalışmalarımız devam ediyor yarıdan fazlası döküldü devamı içinde çalışmalar sürdürülüyor.” dedi. 

Toplantı sunumların ve gündemin değerlenmesi ile son buldu.

ak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(9).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(4).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(8).jpgak-parti-rize-merkez-ilce-baskanligi-ekim-ayi-ilce-danisma-meclis-toplantisi-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(5).jpg