Rize'de Koliva Festivali Düzenlenecek. 25 Bin Koliva Ücretsiz Dağıtılacak

Rize'de organik sebze ve meyveye dikkat çekmek için ilki geçen yıl yapılan Koliva Festivali'nin 2.’si yarın (Cuma günü) yapılacak. Festivalde 25 bin adet koliva dağıtılacak.


Rize'de Koliva Festivali Düzenlenecek. 25 Bin Koliva Ücretsiz Dağıtılacak

Rize Merkez Muhtarlar Derneği tarafından organik sebze ve meyveye dikkat çekmek için 1.’si geçen yıl yapılan Koliva Festivali’nin 2.’si 23 Ağustos Cuma günü, Rize Sahil Dolgu Alanında Kültür Park önünde gerçekleştirilecek. Festivalin gündüz bölümünde saat 13.30'dan itibaren 25 bin koliva vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Akşam seansında ise yerel sanatçılar konser verecek.

irfan-kaya.jpgRize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, yarın (Cuma günü) düzenleyecekleri festivalin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti ve bütün vatandaşlara davette bulunarak, “Saat: 13.30’dan itibaren Sahil Dolgu Alanı Kültür Park önünde hazırladığımız alanda ‘2.Koliva Festivali’ni gerçekleştireceğiz. GDO'suyla oynanmamış ürünleri çocuklarımıza yedirmek ve organik sebze ve meyveye dikkat çekmek için geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz festival oldukça yoğun ilgiyle karşılaşmış ve bir farkındalık oluşturmuştuk. Bu yıl da aynı duygu ve düşüncelerle festivalimizi gerçekleştireceğiz. Rize Merkeze bağlı Derneğimize üye muhtar arkadaşlarımızla düzenlediğimiz bu festivalde bu yıl 10 dev kazanda yörede ‘Koliva’ olarak bilinen suda haşlanmış 25 bin adet mısırı ücretsiz dağıtacağız. Ayrıca saat: 18.00’dan itibaren aynı alanda yöresel sanatçılarımızın konserleri olacak. Tüm hemşehrilerimizi koliva yemeğe ve konser programlarımıza davet ediyorum” diye konuştu.

2.-koliva-festivali.jpg