Çay Atıkları Değerlendiriliyor

RTEÜ'de çayın bölgemiz ve ülkemiz için önemli ve stratejik bir ürün olması dolayısıyla çay işlenmesi esnasında oluşan atıkların biyokömüre dönüştürülerek bir biyokaynak olarak geri kazanımının teknolojik ve ekonomik uygunluğu


Çay Atıkları Değerlendiriliyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Necla Pehlivan Gedik’in yöneticiliğindeki proje kapsamında Louisiana State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jim Jian Wang tarafından biyokömürün tarımsal ve çevresel uygulamaları hakkında seminer verdi.

TÜBİTAK 2221 Programı kapsamında üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından Nazmi Turan Okumuşoğlu Amfisi’nde gerçekleştirilen seminerde yeraltı karbon dönüşümleri ve yeryüzü sera gazı emisyonlarına vurgu yaparak tarımsal ve doğal ekosistemlerde karbon ve azot süreçlerinin biyojeokimyasal kontrolü alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Jim Jian Wang, üniversiteyi ziyaret ederek biyokömürün tarımsal ve çevresel uygulamaları hakkında seminer verdi.

Çayın bölgemiz ve ülkemiz için önemli ve stratejik bir ürün olması dolayısıyla, kendisi ile çay işlenmesi esnasında oluşan atıkların “biochar-biyokömür”e dönüştürülerek bir biyo-kaynak olarak geri kazanımının teknolojik ve ekonomik uygunluğu tartışıldı. Ayrıca planlanan projeler ile ilgili tartışmalar gerçekleştirilmiş ve yakın gelecekte öngörülen muhtemel işbirlikleri için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup araştırmacı ile fikir alış-verişi yapılarak iş bölümü açısından olası organizasyonel şemalar çizildi, çay fabrikası ziyareti ve incelemesinde bulunuldu.

cay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(1).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(9).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(5).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(13).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(7).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(11).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(10).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(2).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(8).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(6).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(10)-001.jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(14).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(12).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(4).jpgcay-atiklari-degerlendiriliyor-semineri-(3).jpg