Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü ve Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Rize'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü ve Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gündüz kuşağında Şeyh Camiinde öğle namazı öncesinde Mevlit programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ardından Şehitler için dua edildi. Tuzcuoğlu Memişağa Parkında resim sergisi açıldı.

Akşam programında ise Yatsı Namazının akabinde Rize'de yürüyüş gerçekleştirildi. Sahil Camisi önünden başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda kişi katıldı. Tuzcuoğlu Memişağa Parkında sona eren yürüyüşe, 15 Temmuz gazisi Yusuf Ak  da katıldı. Yürüyüşün ardından ise Memişağa Parkı'nda program düzenlendi. Vatandaşlar programa ilgi göstererek Türk bayrakları ile katıldı.

Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahiler okundu, İl Müftüsü İsmail Yalçın dua etti.

Günün anlam ve önemine yönelik alanda toplanan kalabalığa hitap eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin burada yapmış olduğu konuşmasında; “Bu millet tarihinde yetim kalmıştır kalabilir de, öksüz kalmıştır kalabilir de, ama hiçbir zaman köksüz kalmadı. Her zaman köklerine genlerine sahip çıkmış bir milletiz. Bu bağlılık bizleri buralara kadar getirmiştir. Şanlı tarihimizde çok destanlar dinledik, okuduk, nice yiğitlerimizi duyduk okuduk belki bunları anlayamadık ancak 15 Temmuz’da nice yiğitler tankın, silahların önüne atladılar, helikopterlere saldırdılar ve biz bunu sadece okumadık canlı yaşandığına şahit olduk gördük anladık. Bu milletin neler yapabileceğini dünyaya gösterdik. Bu şuurla beraber birlik beraberliğimiz daim olsun. Bu coğrafyada ya lider olacaksınız yada köle olacaksınız. Bizler lider olmayı seçtik ve bu yolda yürümeyi tercih ettik. Tarihimizde atalarımızdan da hep bunu gördük” dedi. 

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı konuşmada, tam 3 yıl önce Türkiye'nin her yerinde hak ile batılın, iman ile inkarın ve mazlum ile zalimin mücadelesini verdiklerini söyledi.

15 Temmuz'u unutmadıklarını, unutturmayacaklarını ifade eden Çeber, "Bu memleketin her nimetinden nasiplenen gafiller, bu ülkenin en iyi okullarında okuyanlar, bu memlekette gelebilecekleri en büyük mevkilere geldiler. Bu gafiller bu memlekete savaş açtılar. Onlar piyondu. Uzaktan kumanda ediliyorlardı. Onlar iradelerini, beyinlerini, akıllarını ve ahlaklarını bir yerlere teslim etmişlerdi. İçimize sinsi sinsi girdiler." diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nöbeti İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın yapmış olduğu dua ve saat 00.13'te tüm camilerden okunan selalarla son buldu.

15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(6).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(5).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(4).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(7)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-(6).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(8)-001.jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(1).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(3).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(5).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(6).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(7).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(8).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(9).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(13).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(3).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(2).jpg15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-kapsaminda-rizede-cesitli-etkinlikler-duzenlendi-(1).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-(1).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-(2).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-(5).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-(7).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinlikleri-(8).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(4).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(2).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(10).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(12).jpgrizede-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-yuruyusu-ve-etkinlikleri-(11).jpg