Rize Belediye Başkanı Metin: 10 Zabıta Memuru Alımı Yapacağız

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, astsubaylıktan ayrılmış 10 adet zabıta memuru alımı yapacaklarını söyledi.


Rize Belediye Başkanı Metin: 10 Zabıta Memuru Alımı Yapacağız

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentte zabıtanın verimli olmadığını ve sokağa hakim olamadığından mevcut zabıta personellerini eğitmek için hizmet içi eğitim seminerleri düzenleyeceklerini, kentte sokağa hakim olabilmek için de astsubaylıktan ayrılmış 10 civarında zabıta memuru alımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Başkan Metin, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, belediye başkanı seçildiğinde personel alımı yapmayacaklarını açıklamalarına rağmen zabıtadan verim alamadıklarından ve sokağa hakim olamadıklarından önümüzdeki günlerde 10 civarında astsubaylıktan ayrılan zabıta memuru alımı yapacaklarını kaydederek, “KPSS ile alım yapınca ilgisiz adamlar geliyor ve bir yıl sonra gitmek istiyorlar. Biz bunun önüne geçmek için seçerek alım yapmak üzere astsubaylıktan ayrılmış kişilerden zabıta alımı yapacağız. Sebebi bu. Sokağa hakim olabilmek için. Biz mevcut yapıyla sokağa hakim olamıyoruz. Zabıta verimli değil. Parkomatçıdan, ordan burdan zabıta olmaz. Onun için yeni bir çalışma yapılıyor. Bunlara gerekirse hizmet içi eğitim verilmek koşuluyla zayıf olan zabıta ekibimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Sokak kontrolü böyle olur. Onun adımlarını atıyoruz.” dedi.

Başkan Metin, kentte tretuarlara masa sandalye, ürün vb. malzemeler koyarak vatandaşlara ait olan kamu alanlarını işgal edenleri vatandaşlara karşı saygısız davranan kişiler olarak ifade ederek bu tür kişilerle didişip 5 yılını heba etmeyeceğini belirtti ve “Biz bu işi inatla yürüterek sokaktaki yayaya saygısızca hiç değer vermeyen insanlarla uğraşmanın derdinde değiliz. Biz bu tür insanların peşine koşmaktan iş yapamayız. Sokakta esnafla didişmekten, sandalyeni çek, masanı çek, onu çek bunu çek şeklinde kaldırımı işgal edenlerin peşinde koşmaktan bende enerji kalma. Bu işlerle bi 5 yılımız böyle inatlaşarak geçer. Bazı şeyler kültürle değişir, eğitimin dışında kültürle gelişir.” diye konuştu.

rahmi-metin-rize-belediye-baskani-basin-toplantisi-001.jpg