Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Açıkladı: Rize Terminali Taşınıyor. İşte Yeni Terminal Alanı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Limanının yanında 20 dönümlük alanı doldurma çalışmalarını sürdürdüklerini ve Rize Terminalini bu bölgeye taşımayı düşündüklerini, mevcut terminal alanını ise sosyal donatı alanı yapmayı planladıklarını açıkladı.


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Açıkladı: Rize Terminali Taşınıyor. İşte Yeni Terminal Alanı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beraberinde belediye başkan yardımcıları ve özel kalem müdürüyle beraber kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Belediye çalışmaları ve görev süresi içerisinde belediyecilik alanında nasıl bir yönetim şekli ortaya koyacağı konusunda basın mensuplarıyla sohbet ederek kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Belediye Başkanı Metin, Rize Terminali ile ilgili bir çalışmaları olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplandırdı. Başkan Metin, terminalin şehrin girişinde veya çıkışında olması gerektiğini belirterek Rize Limanının yanındaki 20 dönümlük alanı doldurmaya başladıklarını ve dolgu işlemi tamamlandıktan sonra terminali bu alana taşımayı ve mevcut terminal alanının tamamını belediyeye aldıktan sonra o alanı da sosyal donatı alanı yapmayı düşündüklerini söyledi. Metin, ayrıca terminal yeri bulma konusunda tüm görüşlere açık olduğunu ve fikir alışverişinde bulunacak kişilerle fikirlerini paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Rize’ye yapılması planlanan yeni terminal alanıyla ilgili Metin yaptığı açıklamada, “Terminal gibi yerler şehrin girişi veya çıkışında olması gerekir. Bizim düşüncemizdeki bir yer var. Bunun için limanın arkasını dolduruyoruz. Üniversitenin bıraktığı yerden büyük limanın oraya kadar 20 dönümlük bir yeri dolduruyoruz. Limanın arkasından girişte olabilir çıkışta olabilir. Mevcut terminalin olduğu 10 bin metrekare alan yerde belediyemizin 1650 metre kare alanı var. Gerisinin kimin olduğunu bilmiyoruz. Hazine ile ayrı görüşüyoruz, Milli Emlakla ayrı görüşüyoruz. Üzerimize almaya çalışıyoruz. Üzerimize alınca orayı güzel bir sosyal donatı alanı yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Başkan Metin, toplantıda ayrıca belediye personel sayısıyla ilgili bilgi aktararak; “Rize Belediyemizin 1024’e yakın bir personel sayısı var. Mevcut personelimiz ile çalışmalarımızı yürütmeyi düşünüyorum. Belediyenin yapması gereken bazı işleri dışarıya vermektense mevcut personelimizle bu çalışmaları yapmamız kurumumuzu tasarrufa geçirme noktasında etkili olacaktır. Mevcut israflarımızın önüne geçerek, personelimizi de en iyi şekilde değerlendirebilirsek önümüzdeki süreçte elde edeceğimiz daha iyi bir bütçe ile mahallelerimizde güzel hizmetler yapabileceğimize inanıyorum. Buna benzer tasarruflar vatandaşımıza hizmet olarak geri dönecektir.” diye konuştu.

rahmi-metin-basin-toplantisi-001.jpg

TRAFİK SORUNU KONUSUNDA HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALIYIZ

Rize’de 53 plakalı araç sayısının 47 bini geçtiğini kaydeden Başkan Metin, “Rize’de 47 binin üzerinde bir araç sayısı bilinen kaynaklar arasında yer almaktadır. Yollarımız ve cadde aralarımız belli ve biz bu trafik sorununun çözümü noktasında gayretle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu sorunun büyük bir kısmını otopark sayılarımızı arttırarak çözmeyi düşünüyoruz. Bu manada tespit ettiğimiz bölgelerde yeni otopark alanları yaratmanın gayreti içerisindeyiz. Ne kadar bu sayı artarsa yol kenarlarında paklanmanın önüne geçmiş oluruz ve bunun şehir trafiği üzerinde etkisi hissedilir derecede olur. Meydan otoparkımızın üst kısmını hizmete soktuk, kalan alt kısmını ise eksikliklerin kısa sürede giderilmesinin ardından hizmete açmayı düşünüyoruz. Bunun yanında sahil otopark alanlarımızın haricinde şehrin diğer farklı noktalarına da yeni otopark alanları oluşturarak önemli adımlar atacağız.”dedi.

BELİRLİ CADDELERDE PARKOMATI KALDIRDIK

Metin, parkomatların uzun süreli park yapmak için olmadığını kendilerinin de buralardan büyük oranda bir gelir elde etme çabalarının bulunmadığını belirterek, “Yoğunluğun yaşandığı bazı önemli caddelerde parkomatı kaldırdık sıfır hale getirdik. İşi olan vatandaşlarımızın kısa süreli park yapmasına izin veriyoruz. Belirli caddelerimiz üzerinde buna paralel yeni adımlarımız da olacak. Başka türlü şehirde yaşanan trafik sorunuyla baş edemeyiz. Buna el birliğiyle çözüm üreteceğiz. Hatta varsa trafik sorununun çözümüyle alakalı fikirler onu söyleyeceğiz. Sadece eleştirmekle bir yere varamayız. Alternatifleri ortaya koymamız çözüm noktasında etkili olacaktır.” şeklinde konuştu.

METELER KAVŞAĞINDAKİ SIKIŞIKLIĞIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KAFA YORUYORUZ

Trafik sorununa çözüm arayışları çerçevesinde Meteler kavşağı kısmından ÇAYKUR önündeki alanın bir şerit daha genişletilebilmesi veya çift gidiş geliş şeklinde yapılabilmesi gibi birkaç seçenek düşündüklerini kaydeden Metin, “Gerek Emniyetteki arkadaşlarımız, gerek trafik komisyonumuz bu gibi konularla ilgili çalışırken vatandaşlarımızdan gelen farklı fikirleri de değerlendiriyoruz.” dedi.

MEYDAN PROJEMİZİN ÜST KISMINDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı üst yapı inşasıyla ilgili bilgi de veren Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Bilindiği üzere meydan projemizin alt kısmındaki otoparkın bir katını hizmete soktuk. Diğer yandan üst kısmındaki ağaçlandırma kısmına başlamak üzereyiz. Görüşmelerimiz devam ediyor ve bu alanda yöremizin ağaçlarını kullanmayı düşünüyoruz. Karayemiş, limon gibi. Bunun yanında turizme yönelik olarak Şehitlik Anıtının altında ÇAYKUR’la görüşmeler yapıp çay fidanları dikmek istiyoruz. Dışarıdan gelen vatandaşlarımıza çayımızı daha yakından tanıma fırsatı vereceğiz. Hatta ilimizi turistik alanlarıyla daha geniş tanıtabileceğimiz bir simülasyon merkezini bu alana yapabilir miyiz konusunda istişareler ve düşünceler içerisindeyiz.” diye konuştu.

UFAK TEFEK EKSİKLERİN PEŞİNDE KOŞUP ENERJİMİ HARCAMAK İSTEMİYORUM

Metin, görev süresi boyunca bakanlıklar nezdinde Rize’ye kazanımlar sağlamak istediğini belirterek, bunun dışında kentte ufak tefek hesaplar peşinde koşacak vatandaşlarla sürtüşme yaşayarak enerjisini harcamak istemediğini kaydederek, “Beş yıllık görev sürem içerisinde ufak eksiklikler peşinde koşarak enerjimi harcamak istemiyorum. Enerjimi, tamamıyla Bakanlıklardan ilimize neler getirebiliriz ile ilgili konularda ve kazanımlarda harcamak istiyorum. Yoksa sokakla didişerek veya bir takım rutin hizmetlerle zamanı geçirmek çok doğru bir şey değil. Rutin işler zaten belediyemizin takibinde yapılıyor ve yapılmaktadır.” dedi.

rahmi-metin-rize-belediye-baskani-basin-toplantisi.jpg

SOSYAL TESİSLERE AĞIRLIK VERİYORUZ

Başkan Metin’in diğer konulardaki görüşlerinden satır başları şöyle: “Şehrimizde vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri piknik alanlarının sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Bunun yanında sosyal tesislerimizin sayısını arttırarak Fener, İslampaşa, Gündoğdu Doğupark ve Isırlıkta yeni sosyal tesisler oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bunları hayata geçirdiğimizde vatandaşlarımızın daha güzel vakit geçirmesini sağlamış olacağız.

HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİMİZ YENİ YERİNDE DAHA MODERN HİZMET VERECEK

Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz Salarha yolu güzergahı üzerinde yeni oluşturulan alanda hizmet vermeye başladı. Sokak hayvanlarımızı sürekli bakabileceğimiz bir alan olmasa da gerekli tedavileri ve aşılarının yapılabileceği güzel bir alan oldu. Hayvanlarımız için şehrin bazı bölgelerinde su içebilecekleri alanlar oluşturmayı düşünüyoruz. Onlar da yaşamımızın bir parçası olduğu gibi dışlamamız bizlere yakışır bir şey değildir.

Şehir içinde taş döşenmiş cadde ve sokaklarda oluşan hasarları yeniden elden geçirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kale yolunda yapılan yol genişletme çalışmasının da kısa sürede tamamlanacağını söyleyerek önümüzdeki süreçte vatandaşlarla uyum içerisinde şehrin menfaatine olacak güzel çalışmaların hayata geçirileceğini” söyledi.”