Rize Deplasmanı Dönüşü Trabzonspor Taraftarını Taşıyan Konvoya Taşlı Saldırı

Çaykur Rizespor taraftarları Spor Toto Süper Ligin ilk yarısında Trabzonspor maçı için Trabzon'a gidişte uğradıkları taşlı saldırıyı Trabzonspor taraftarlarına karşı uyguladı.


Rize Deplasmanı Dönüşü Trabzonspor Taraftarını Taşıyan Konvoya Taşlı Saldırı

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinin son haftasında Trabzon'a konuk olan Çaykur Rizespor'u desteklemek üzere Trabzon'a giden Çaykur Rizespor taraftarları Of'ta ve Trabzon'da taşlı saldırıya uğramış, Of'taki saldırıda ise Yeşil Mavili bir taraftara bıçak çekilmişti. Bu olayları unutmayan Çaykur Rizespor taraftarları ise 34. haftada Çaykur Rizespor'un konuğu olan Trabzonspor'un Rize'de 3-2  kazandığı karşılaşmanın ardından Bordo Mavili taraftarları taşıyan konvoya Trabzon'a dönüşte taşlı saldırıda bulundu.

Karşılaşmanın ardından yaklaşık 2 saat boyunca Çaykur Didi Stadında bekletilen Trabzonspor kafilesi geniş güvenlik önlemleri altında stattan çıkartıldı. Trabzonsporlu oyuncuların bulunduğu otobüsün arkasından Trabzon istikametine giden araca Rize Limanı önünde taşlı saldırı oldu. Bir grup taraftar seyir halindeki Trabzonspor taraftarlılarının içerisinde bulunan araçlara taş atmaya başladı. Bunun üzerine yol ortasında duran konvoydan inen Trabzonsporlu taraftarlar ile Rizespor taraftarları arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmada taraftarların dağılması için müdahale eden polis ekipleri biber gazı sıkınca gazdan etkilenen bir polis fenalaştı. Yol kenarına alınan polisin yardımına meslektaşları yetişerek olay yerine getirilen su ile gazdan etkilenen polisin yüzü yıkandı.

Olay yerinden Rizespor taraftarlarının uzaklaştırılması ve Trabzonspor taraftarlarının yeniden araçlara bindirilmesiyle konvoy yoluna devam etti. Misafir takım Trabzonspor'un taraftarları yoğun güvenlik önlemleri altında Rize'den ayrıldı.

rize-deplasmani-donusu-trabzonspor-taraftarini-tasiyan-konvoya-tasli-saldiri-(1).jpgrize-deplasmani-donusu-trabzonspor-taraftarini-tasiyan-konvoya-tasli-saldiri-(5).jpgrize-deplasmani-donusu-trabzonspor-taraftarini-tasiyan-konvoya-tasli-saldiri-(6).jpgrize-deplasmani-donusu-trabzonspor-taraftarini-tasiyan-konvoya-tasli-saldiri-(7).jpg