Pazar gürcü işçiye hayır dedi...

Pazar Ziraat Odası Başkanlığı yaş çay sezonunun başlaması nedeniyle yaş çay toplayan yabancı uyruklu işçilerin maliyetinin yüksek olmasından dolayı yerli çay işçisinin çalıştırılacağı bildirildi.


Pazar gürcü işçiye hayır dedi...

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Pazar Ziraat Odası Başkanlığı olarak yaş çay sezonunun başlaması nedeniyle ilçemizde ki çay toplama yevmiye fiyatları aşırı derecede yükselmesi sonucu ziraat odası başkanlığımız ve kaymakamlığımızın da desteği ile çay toplama ile ilgili sorunları gidermek için proje hazırlamış bulunmaktayız.

Hazırlanan proje gereği kaymakamlığımız, valiliğimiz, muhtarlarımız, ilgili kuruluşlarla, ilimizdeki Ziraat Odası Başkanları ile yapılan toplantılar sonucunda ilçemiz için hazırlamış olduğumuz projemizi uygulamaya geçtik.
Projemizin uygulanması ile ilgili çalışmalarımız aşağıdaki gibi devam etmektedir;

1.Aşamasında ilçemizde yerli çay işçisi olarak çalışacak işçi aramasına geçildi.
2.Gürcü işçilerin bölgemizde çay bahçelerinde kontrollü çalışmaları için başbakanlık tarafından yayınlanan 2017/6 sayılı genelgesinin yaygın olarak uygulanması ve kaymakamlıkların muafiyet belgesi düzenlemesi için valimizin başkanlığında toplantı yaparak sorunlarla ilgili olarak taleplerimiz iletilmiştir.
3. Gürcü vatandaşı olarak çay toplayan işçilerimizin alternatifi olarak Batman Ziraat Odası’nca tavsiye edilen Batmanlı işçi vatandaşlarımızı ilçemize getirerek köyünde barınma yerini temin eden ve bu projede yer almak isteyen muhtarlarımızla birlikte çalışmalarımıza başladık.


 

Ziraat Odası başkanlığı olarak bu projede yer almayan köy muhtarlıklarına kesinlikle işçi temini yapılmayacaktır. İşçiler geldiği köydeki muhtarın kontrolünde o köydeki vatandaşlarımızın çaylarını toplayacaklardır.
Çay toplamadaki sorunlar hepimizin sorunudur. Onun için herkesin bu faaliyette duyarlı olarak görev alması ve hep birlikte başarıya ulaşmamız gerekmektedir.

Pazar Ziraat Odası olarak başlatılan bu projemize destek veren başta valiliğimize, kendi işi gibi kabullenerek yanımızda desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamımıza, muhtarlarımıza ve batman ziraat odası başkanlığına teşekkür ediyorum.  Bu projenin başarıya ulaşması çay üreticilerimizi rahatlatacaktır. Daha geniş bilgi köy muhtarlarımıza aktarılmıştır. Tüm çay müstahsillerimizin çiftçiler gününü kutluyor, hayırlı bir sezon geçirmesini rabbimden diliyorum.”