Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: Bu Yıl ki Aidat Ücretimiz 39 TL'dir

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaş çay hesap cüzdanlarından defter başına 2018 yılında alınan 41 TL aidatın bu yıl 39 TL’ye düşürüldüğünü açıkladı.


Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: Bu Yıl ki Aidat Ücretimiz 39 TL'dir

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, ilçe oda başkanlarıyla birlikte Ziraat Odasında düzenlediği basın toplantısında yaş çay hesap cüzdanlarından yasa gereği defter başına 2018 yılında kesilen 41 TL aidatın bu yıl Türkiye Ziraat Odalar Birliği tarafından 39 TL’ye düşürüldüğünü açıkladı. 

Düzenlenen basın toplantısında Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç, “6964 sayılı yasa ile kurulan Ziraat Odaları Kamu niteliğinde meslek odasıdır. Diğer meslek odalarında olduğu gibi meslek mensuplarının yasa gereği üyelikleri mecburi olup aidat ödemesi zorunludur. Kanun gereği Ziraat odalarının aidatı asgari ücretin %’inden aşağı olmamak üzere bölgeler, iller ve ilçeler bazında Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından belirlenir. 2018 yılında yıllık aidat 41 TL iken 2019 yılında dekara bakılmaksızın Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından 39 TL düşürülmüştür.” dedi.

rize-ziraat-odasi-basin-toplantisi.jpg

Paliç, yıllık aidatların Çaykur tarafından çay üreticilerindne kesilmesinin üreticilerin lehine olduğunu belirterek, “Çiftçilerimizin yıllık aidatlarını Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından T.Z.O.B belirlediği miktarda yıllarca çay üreticisinin yaş çay bedellerinden kesilmektedir. Bu hizmet çiftçinin aidat yönünden yükümlülüğünü ortadan kaldırılmış olup çiftçinin lehine olan uygulamadır. Yıllık aidatını ödemeyenler kanuni yolla alınmaya kalkındığında çiftçimiz mağdur olacağı gibi kat kat daha fazla yıllık aidat ödeme zorunda kalacaktır.” diye konuştu.

Paliç, alınan ücretin alt taban ücret olduğunu ve kendilerinin bu ücretin altında ücret alma yetkilerinin bulunmadığını, bu ücretin üzerinde aidat ücreti alma yetkilerinin bulunmasına rağmen Rize Ziraat Odası olarak en alt aidat ücretini aldıklarını söyledi.

nevzat-palic-007.jpgrize-ziraat-odasi-basin-toplantisi-1.jpg