Ardeşen'de İlk Kadın Belediye Başkan Vekili Havva Sinan Oldu

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ilk vekaleti meclis üyelerinden Havva Sinan'a verdi.


Ardeşen'de İlk Kadın Belediye Başkan Vekili Havva Sinan Oldu

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya Ankara ve İstanbul'daki temaslarından dolayı şehir dışına çıkarken, Belediye Başkanlığı için ilk vekaleti, Belediye Meclis Üyelerinden Kontenjan adayı olarak seçilen ve yıllardır teşkilatın içinde önemli görevler alan Havva Sinan'a verdi.

Ardeşen eski Belediye Başkanı ve Tarım ve Orman Bakanlığında Genel Müdür Mümtaz Sinan'ın eşi Havva Sinan vekaleten baktığı Ardeşen Belediye Başkanlık görevinde tebrikleri kabul etti.

Ardeşen Belediye Başkan Vekili Havva Sinan'a ilk ziyaret AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Okutan ve yönetim kurulu üyelerinden geldi. Gün içinde bir çok önemli misafiri makamda kabul eden Sinan'ı Belediye Meclis Üyeleri de yalnız bırakmadı.

ardesende-ilk-kadin-belediye-baskan-vekili-havva-sinan-oldu.jpg

Ardeşen Belediyesi Meclis Üyesi Havva Sinan Kimdir?

Havva Sinan: 01/06/1969 yılında Pazarda doğdu. İlk okulu Pazar Derebaşı köyünde , orta ve lise tahsilini Pazar orta okulu ve Pazar lisesinde tamamladı. Aktif siyasete Refah partisi döneminde başlayan Sinan, Fazilet Partisinde Kadın kollarında yönetim kurulu üyesi olarak 2001 yılına kadar görev yaptı. 2002-2004 yıllarında AK Parti Ardeşen Kadın kolları Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüterek, aynı dönemde Belediye Başkan Adayı olan eşi Mümtaz Sinan'ın Belediye Başkanı olmasına önemli katkılar sağladı. Ardeşen Belediye Başkanı olarak seçilince Kadın Kolları Başkanlığını bıraktı ancak teşkilat yönetimde aktif görev almaya devam etti. 2004-2016 - 10 şubat 2018 yılında kadın kollarında tekrar görev aldı. 31 Mart 2019 yerel yönetimler seçiminde Avni Kahya yönetiminde Belediye Meclis Üyesine kontenjan aday olarak göreve seçildi. Sinan evli ve 4 çocuk annesidir.

ardesen-belediye-baskan-vekili-havva-sinan.jpg