Vali Kemal Çeber Kadın Balıkçıları Ziyaret Etti

Rize Valisi Kemal Çeber, Pazar ilçesinde açılan atölyede balık ağı tamiri yapan girişimci kadınlara ziyarette bulundu.


Vali Kemal Çeber Kadın Balıkçıları Ziyaret Etti

Vali Kemal Çeber büyük bir özveri ile çalışan kadınların örmüş oldukları ağları inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapmış oldukları ürünlerin kalitesi ve burada çalışan kadınların emeklerini taktir eden Vali Çeber; ”Karadeniz kadını her konuda çok çalışkan, özverili ve başarılıdır. Artık pek çok farklı alanda kalıplaşmış olan şeyleri değiştiren kadınlar burada olduğu gibi farklı alanlarda kendilerine iş imkanı oluşturmuş ve bunu da gayet başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdir. Burada yapmış olduğunuz çalışmalarla topluma örnek olduğunuz ve yol gösterdiğiniz için ayrıca sizlere teşekkür ediyorum ”dedi.

Rize'de balıkçılık sektöründe kadınların da yer alması, bu alanda istihdam edilip ekonomik kazanç sağlaması amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Av Araçlarının Kadın Eliyle Donamı ve Tamiri Konusunda Uzman İş Gücünün Rize İli’ne Kazandırılması Projesi”  uygulamaya konuldu. Bu bağlamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İŞKUR Rize Müdürlüğü ve Rize Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında ağ donamı kursu açılmış ve kursa 22 kadın balıkçı katılmıştı. 3 ay teorik ve uygulama eğitimi verilen kursun sonunda başarılı olan 20 kadın balıkçıya sertifikaları verilmiş olup Pazar ilçesinde açılan atölye ile istihdamları sağlanmıştı.

vali-kemal-ceber-kadin-balikcilar-ag-tamir-ve-imalat-atolyesi-ziyaret-etti-(3).jpgvali-kemal-ceber-kadin-balikcilar-ag-tamir-ve-imalat-atolyesi-ziyaret-etti-(4).jpgvali-kemal-ceber-kadin-balikcilar-ag-tamir-ve-imalat-atolyesi-ziyaret-etti-(5).jpgvali-kemal-ceber-kadin-balikcilar-ag-tamir-ve-imalat-atolyesi-ziyaret-etti-(2).jpgvali-kemal-ceber-kadin-balikcilar-ag-tamir-ve-imalat-atolyesi-ziyaret-etti-(1).jpgvali-kemal-ceber-kadin-balikcilar-ag-tamir-ve-imalat-atolyesi-ziyaret-etti-(6).jpg