Gürcü Gelin Müslüman Oldu

Hıristiyan dinine bağlı Gürcistan vatandaşı Irma Grıgalashvılı Rize İl Müftülüğünde düzenlenen "İhtida" merasiminde, İl Müftü Vekili Abdullah Köseoğlu ve diğer şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.


Gürcü Gelin Müslüman Oldu

Rizeli Cevat Dilsiz ile tanışıp hayatını birleştirme kararı alan Gürcistan uyruklu Irma Grıgalashvılı, Rize İl Müftülüğüne başvurarak Müslüman olma istediğini belirtti.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasiminde okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftü Vekili Abdullah Köseoğlu, İslam’ın şartlarından ve dinimizin güzelliklerinden söz etti.

Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olduktan sonra Yasemin ismini alan Rize gelinine ihtida belgesi verilip Kur’an-ı Kerim ve Gürcüce basılmış İlmihal hediye edildi.

Müslüman olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Rize gelini Yasemin, “Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi isteğimle İslam dinini seçtim. Bana hediye edilen Kur’an-ı Kerim ve ilmihali okuyarak eşimin de yardımıyla İslam’ı daha iyi anlamaya ve yaşamaya çalışacağım” dedi.

gurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(2).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(3).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(6).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(7).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(4).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(8).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(5).jpggurcu-asilli-irma-grigalashvili-musluman-oldu-(1).jpg