RTEÜ, 13. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 13. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.


RTEÜ, 13. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin kuruluşunun 13. yıl dönümü dolayısıyla Rektörlüğün düzenlediği “13. Yıl Kutlama Töreni” Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programda, 2018 yılında yapmış oldukları çalışmalarla Akademik Teşvik Uygulamasında en yüksek puan alan üç öğretim üyesi ile patent almaya hak kazanmış olan öğretim elemanlarına belge töreni ve üniversitenin değişik fakülte ve yüksekokullarında görev yapan Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi olmaya hak kazanmış olan öğretim üyelerine cübbe giyme töreni yapıldı.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Abdullah Şen, Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Üniversitenin yöneticileriyle akademik ve idari personeli katıldı.

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(35).jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan tören, üniversitenin tanıtımı ve geçmişten günümüze artarak devam eden yükselişinin yer aldığı video gösterimi ile devam etti.

Törende, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektör Karaman konuşmasına Yeni Zelanda’da iki farklı camiye yapılan terör saldırısında şehit olan Müslüman kardeşlerimiz ile terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.

2006 yılında kurulmuş ve bugün on üçüncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız üniversitemizin geçen zaman içinde hem fiziki alt yapı ve akademik kadro hem de eğitim öğretim kalitesi ile akademik başarı ve performans açısından çok önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Rektör Karaman, “Bugün itibariyle üniversitemiz, 14 Fakülte, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile 3 Enstitüye, 121 farklı diploma programına, 464 tanesi Öğretim Üyesi olmak üzere 1109 akademik personele, 751 idari personele, 464’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 19.000 öğrenciye sahip büyük ve güçlü bir ailedir.” dedi.

Rektör Hüseyin Karaman, ülke olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlemiş olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın ve dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmanın ancak bilgi ile mümkün olacağını belirterek, “Bilginin üretildiği yerler ise üniversitelerdir. Dünya çapında rekabet edebilen bir üniversite olmak için; alanında uzman akademisyenlere, bilimsel araştırmalarda başarıya, nitelikli eğitime, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda eğitim öğretim altyapısına sahip olmak gerekmektedir.  Bu gerçeğin farkında olarak Üniversitemizi hem fiziki alt yapı, hem de nitelik açısından geliştirme noktasında gece gündüz demeden çalışmaktayız.” diye konuştu.

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(33).jpg

Rektör Karaman, 2018 yılı içerisinde Üniversiteye kazandırılan; üniversite için önemli projelerden biri olan ve hemen bu kampüsün önünde yaklaşık olarak 44 milyona mal olan sahil dolgusu, Tıp Fakültesine kurulan, tıp eğitimi ve sağlık uygulamaları açısından çok önemli olan Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi, üniversitenin gelişmesi ve istenen noktaya gelebilmesi için olmazsa olmazlardan biri olan üniversitemiz Geliştirme Vakfı tarafından yaptırılan, içerisinde kapalı ve açık spor alanlarının, 506 adet lojmanın, cami, kreş ve market gibi sosyal donatıların yer aldığı 170 dönüm araziyi kapsayan sosyal kampüs projesi, üniversitenin hizmet sektöründeki fakültelerinden biri olan Diş Hekimliği Fakültesinin eğitim öğretim binasında inşaat çalışmaları, Eğitim Fakültesinin sekiz bin metrekare kapalı alana sahip ek hizmet binasını ihale edilerek birkaç gün içinde temeli atılacak olan binası, Sağlık Kampüsünde yer alan camii projelerini anlattı.

Yapılan her faaliyette, atılan her adımda tek bir dert ve idealin olduğunu ifade eden Rektör Karaman, “O da mazlumların ve mağdurların gür sesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan üniversitemizi yurt içinde ve yurt dışında tercih edilen nitelikli bir üniversite haline getirmektir.” dedi ve üniversitenin akademik başarıları ve projelerinden de bahsetti.

2018 yılı içerisinde Dr. Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesör olan Öğretim Üyeleri ile yapmış oldukları çalışmalar neticesinde ödül almaya hak kazanan öğretim elemanlarını ve çalışmaları ile patent alan öğretim üyelerini tebrik eden Karaman, “Üniversitemizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde büyük katkı ve destekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; ilimizin bakan ve milletvekillerine; her sıkıştığımızda yanımızda olan üniversitemizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Geliştirme Vakfının Başkanı ve Üyeleri ile hayırseverlerimize; başta Sayın Valimiz olmak üzere ilimizdeki kurumların yöneticileri ile STK'lara ve biraz önce konuşmamda ifade ettiğim başarılarda asıl söz sahibi olan, özverili olarak çalışan Üniversitemizin Akademik ve İdari Personeline; öğrencilerimize ve davetimize icabet ederek mutluluğumuzu paylaşan siz saygıdeğer konuklara ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(1).jpg

Rektörün açılış konuşmasının ardından Rize Valisi Kemal Çeber ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürmek, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlere sahip gençlerle oluşur." dedi.

Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 13. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla üniversite konferans solununda düzenlenen programda, üniversitelerin şehre ışık tutan en önemli merkezler olduğunu söyledi.

Halkın, üniversiteleri "Benim üniversitem" diyerek sahiplenmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, bunu yöneticilerin sağlayabileceğini belirtti.

AK Parti hükümetlerinin, yıllık bütçeleri yaparken eğitim ve sağlık alanında kaynak aktarımını artırdıklarını kaydeden Yazıcı, "Bilgi en kıymetli güçtür. Genç, dinamik nüfusu donanımlı hale üniversiteler getirir. Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürmek, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlere sahip gençlerle oluşur. Bunu gerçekleştirecek olanlar da üniversitelerdir. Elbette eğitim evde başlar ve topyekun devam eder, ama donanımlı insan yetiştirilmesini beklediğimiz yer üniversitelerdir." diye konuştu.

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(2).jpg

Yazıcı, 2019 yılı bütçesinin de yüzde 17'sinin eğitime tahsis edildiğine dikkati çekerek, "Bu da yaklaşık 161 milyar lira. 81 ilde üniversitemiz var. Vakıf üniversiteleri ile birlikte üniversite sayımız 208. Dünyada bazı ülkelerle kıyasladığımızda yeterli olmadığını bile söyleyebiliriz ama kısa zamanda bu alanda hamleci bir ruhla değişim ve dönüşümü gerçekleştirdik. Araç, gereç, donanım anlamında çok büyük kazanımlar sağladık." ifadesini kullandı.

- "Cumhuriyet, bu milletin en büyük kazanımıdır"

Çağın bilgi çağı olduğunu ve bilgi üreten toplumların öne geçtiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: "Dünya ile yarışıyoruz. En küçük bir patent buluş, onu bulanın bulunduğu müessese ve muhitin farklılaşmasına yol açar. Hedeflerimiz var önümüzde 2023 Türkiye'si. Cumhuriyet, bu milletin en büyük kazanımıdır. Böylesi kıymetli bir kazanımın yüzüncü yılında hedeflerimiz var. Bunların bir tanesi, 2023 Türkiye'sini dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşımak. Nasıl taşıyacağız? Nitelikli bilgi üretimi ve donanımlı beşeri kaynak oluşturarak sağlanır. Her ikisini sağlamanın yolu üniversitelerimizin dünyada emsalleri ile çok güçlü rekabet içerisinde hamleci ruha sahip olmaları ile sağlanır."

Yazıcı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılını kutladıklarını da hatırlatarak, şunları kaydetti: "1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı tarumar etmeyi hedeflemiş itilaf devletleri, en zayıf anını Çanakkale'de taarruza geçtikleri anı hesaplamışlardır. İngiltere, Fransa başta olmak üzere kolonileri, Hindistan, Avustralya, Yeni Zelanda ile birlikte Çanakkale'den Rusya'ya da bir koridor açmak ve Osmanlı'nın başkenti İstanbul'u ele geçirmeyi hedeflemişlerdir ama Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, o yoksulluk içerisinde, mühimmata erişimden uzak, hiç kimsenin tahmin edemediği o mükemmel tarihi yazmışlardır. Bunlar bizim değerlerimiz. Hiç kimse o kahramanlık destanımıza toz kondurmamalı."

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(4).jpg

Konuşmaların ardından 2018 yılında Akademik Teşvik Uygulamasından en yüksek puan alan üç öğretim üyesi ve patent almaya hak kazanan öğretim elemanlarına başarı belgeleri takdim edilerek profesör, doçent ve dr. öğr. üyesi kadrosuna atanan 72 öğretim üyesi için Cübbe Giyme Töreni gerçekleştirildi.

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(3).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(5).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(6).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(22).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(24).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(28).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(7).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(8).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(9).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(10).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(11).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(12).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(13).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(14).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(15).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(16).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(17).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(18).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(19).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(20).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(21).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(23).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(25).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(26).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(27).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(29).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(30).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-13.-kurulus-yil-donumu-(31).jpg