Rize’de Duvarları Çatlamaya Başlayan 8 Katlı Bina Tahliye Edildi

Rize'de duvarlarında çatlaklar meydana gelen 8 katlı apartman boşaltıldı.


Rize’de Duvarları Çatlamaya Başlayan 8 Katlı Bina Tahliye Edildi

Rize merkez Yeniköy Mahallesi 1 Nolu Cami Sokak'ta bulunan 8 katlı ve içerisinde 24 daire bulunan Kent Apartmanı'nda meydana gelen çatlamalar apartman sakinlerinin sokağa dökülmesine sebep oldu.

Evinin mutfağında bulunan Ali Koçali yemek pişirdiği sırada kalebodurların altından çatlama sesleri geldiğini duyunca annesini alarak binanın dışına çıktı ve diğer apartman sakinlerine haber verdi. Paniğe kapılan bina sakinleri evlerini boşaltarak binadan hızla uzaklaşırken aynı zamanda polis ekiplerine haber verildi.

İhbar üzerine Rize Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek binayı tamamen tahliye etti.

Ekipler, emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi aldığı binaya kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.

Olay anını anlatan Ali Koçali, "Yemek pişirirken bir anda baktım duvardan ses gelmeye başladı ve annemi alarak hemen evden dışarıya çıktım. Komşulara haber verdim, polisi aradım. Büyük bir ses duymadım ama duvardan çatırtılar gelmeye başladı, korktum" ifadelerini kullandı.

Çatlamaların zemindeki kaymalardan meydana geldiği düşünülüyor.

rize’de-duvarlari-catlamaya-baslayan-8-katli-bina-tahliye-edildi-(4).jpg

İnceleme başlatıldı

Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve AFAD Rize İl Müdürü Şakir Kurk binada incelemelerde bulundu.

AFAD Müdürü Şakir Kurk, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın meydana geliş sebebinin araştırıldığını belirterek "Devletimiz kimsenin mağdur olmasına izin vermeyecektir. İlk olarak bu akşam kalacak yeri olmayan vatandaşlarımı misafirhanelere yerleştiriyoruz. Yarın gerekli rapor çalışmasının ardından değerlendirme yapacağız ama hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacaktır." dedi.

rize’de-duvarlari-catlamaya-baslayan-8-katli-bina-tahliye-edildi-(6).jpgrize’de-duvarlari-catlamaya-baslayan-8-katli-bina-tahliye-edildi-(5).jpgrize’de-duvarlari-catlamaya-baslayan-8-katli-bina-tahliye-edildi-(1).jpgrize’de-duvarlari-catlamaya-baslayan-8-katli-bina-tahliye-edildi-(3).jpgrize’de-duvarlari-catlamaya-baslayan-8-katli-bina-tahliye-edildi-(2).jpg

rizede-8-katli-bina-tahliye-edildi-(3).jpgrizede-8-katli-bina-tahliye-edildi-(1).jpgrizede-8-katli-bina-tahliye-edildi-(2).jpgrizede-8-katli-bina-tahliye-edildi-(4).jpg