Hemşin'de Kentsel Dönüşüm İhalesi Tamamlandı

TOKİ tarafından Rize'nin Hemşin ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenecek 106 konutun ihalesi yapıldı.


Hemşin'de Kentsel Dönüşüm İhalesi Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Rize’nin Hemşin İlçesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek 106 konutun ihalesi yapıldı. Bu konutların 8'inin 1+1, 74'ünün 2+1 ve 24'ünün de 3+1 planında inşa edilmesi kararlaştırıldı. İhale kapsamında 106 konutun yanı sıra ayrıca kaymakamlık konutu, kreş, 24 dükkân, altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında hayata geçirilecek projenin inşaat yapım ihalesi 25 Aralık 2018'de yapılmıştı.

YEREL VE MODERN MİMARİ ANLAYIŞ HAKİM OLACAK

hemsinde-kentsel-donusum-ihalesi-tamamlandi.jpg

Bu kapsamda, TOKİ tarafından Rize'nin Hemşin ilçesinde "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında inşa edilecek 106 konutun ihalesi yapıldı.

İhale kapsamında kaymakamlık konutu, kreş, 24 dükkan, altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Projedeki konutların 8 tanesi 1+1, 74 tanesi 2+1 ve 24 tanesi de 3+1 planında inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek.

Afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stokunu "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri" kapsamında sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevreye dönüştüren TOKİ, Hemşin Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında çarpık yapılaşmanın ve afet riskinin bulunduğu alanda 106 konut inşa edecek.

Projeyle "yerinde dönüşüm" esas alınarak, hak sahiplerine dükkanları, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı.

Binaların cephe tasarımlarında yerel ve modern mimari anlayış hakim kılındı.

Öte yandan, TOKİ tarafından 13 Şubat-20 Mart'ta ise Ankara ve İstanbul'da 3'er olmak üzere Samsun, Kars, Mersin, Trabzon ve Sivas'ta toplam 11 ihale yapılacak.