Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe'den 30 Yaş Üstü Kadınlarla 50 Yaş Üstü Erkeklere Çağrı

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 30-70 yaş arası kadınlar ile 50-70 arası erkek vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak kanser tarama programlarına katılmalarını talep etti.


Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe'den 30 Yaş Üstü Kadınlarla 50 Yaş Üstü Erkeklere Çağrı

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında kentte görev yapan gazetecilerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Rize Sağlık Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe, 30-70 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanseri ile 50-70 arası erkek vatandaşların bağırsak kanseri taramalarını kendi sağlıkları açısından yaptırmalarının erken teşhis açısından önemli olduğunu ve bu taramaları Aile Sağlığı Merkezleriyle KETEM Merkezine başvurarak ücretsiz yaptırabileceklerini kaydetti.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek konuşmasına başlayan Tepe, basın mensuplarına yeni sağlık teşkilatı yasasından bahsettikten sonra kentte sunulan sağlık hizmetleri başta olmak üzere sağlık personeli ihtiyacı, birinci basamak sağlık hizmetlerinde ücretsiz yapılan sağlık taramaları olmak üzere birçok konuda paylaşımda bulundu.

rize-il-saglik-muduru-dr.-mustafa-tepe,-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-kapsaminda-kentte-gorev-yapan-gazetecilerin-katilimiyla-basin-toplantisi-duzenledi..jpg

Kanser tarama programlarının kadınlarda 30, erkeklerde 50 yaşında başlamakta olduğunu belirten Tepe, “30-65 yaş arası her kadın 5 yılda bir rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası her kadın 2 yılda bir meme kanseri, 50-70 arası her kadın ve erkek 2 yılda bir bağırsak kanseri taramalarını yaptırmalıdır.” dedi.

Vatandaşlarımızın rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanseri taramalarını Aile Sağlığı Merkezi ile KETEM Merkezine başvurarak ücretsiz yaptırabileceklerini hatırlatan Tepe, “Vatandaşlarımızın kendi sağlıkları açısından son derece büyük önem arz eden ve ücretsiz olan bu hizmetten faydalanmaları elbette ki kendi yararlarına olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Rize’de sağlık alanındaki eksikliklerinin farkında olduklarını ve bunları hep birlikte aşacaklarını belirten Tepe, şunları kaydetti: “İl genelinde sağlık tesislerimizde tıbbi cihaz noktasında önemli bir eksikliğimiz yok. Fakat bazı branşlarda doktor eksikliğimiz zaman zaman yaşanabiliyor. Bunları da gidermek adına Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız gece gündüz sürüyor. Önümüzdeki aylarda inşallah sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza Çocuk Nöroloji Uzmanını ilimize kazandırdığımızı duyuracağız. Bunun için yoğun çaba gösteriyoruz. Vatandaşlarımız sürekli il dışına gitmek zorunda kalıyor. Bunu önlemek için özellikle çocuk yan dallarındaki ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz”

Rize’nin hasta sevki etmek yerine sunduğu kaliteli hizmet ve özverili hekimleri sayesinde artık hasta alan bir il konumuna geldiğini belirten Tepe, “Bu talebi karşılamak için yeterli yatak sayımız ve fiziki mekan sorunlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Derdimiz vatandaşımızın sağlığı. Bunun için de ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tepe, gazetecilere çağrıda bulunarak, çevresinde veya yakınında sosyal ve ekonomik alanda yardıma muhtaç, sağlık hizmeti almakta zorlanan tüm vatandaşları kendilerine yönlendirilmesi durumunda her türlü yardımda bulunacaklarını belirtti.

Toplantıya, Tepe’nin yanı sıra Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu ile ajans temsilcilerinin yanı sıra yazılı ve görsel basının çok sayıda temsilcisi katıldı.

rize-il-saglik-muduru-dr.-mustafa-tepe,-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-kapsaminda-kentte-gorev-yapan-gazetecilerin-katilimiyla-basin-toplantisi-duzenledi.-1.jpg