Rize'ye Sıfır Faizli 50 Bin TL'lik KOSGEB Kredi Desteği Müjdesi

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, KOSGEB'in üst limiti 50 Bin TL olan Sıfır Faizli İşletme Kredisi’nin yeniden uygulanacağını müjdeledi. Avcı başvuruların 10-20 Şubat tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.


Rize'ye Sıfır Faizli 50 Bin TL'lik KOSGEB Kredi Desteği Müjdesi

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından bugün KOSGEB Kredi Faiz Desteğinin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, verilecek destekle Rize'deki işletmelerin can suyuna kavuşacağını söyledi.

Avcı, Bakan Özlü’nün destek kredisinin çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olan işletmelerden başlayarak sıralanacağını açıkladığını ifade ederek, "Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50 Bin TL’yi aşmayacak, kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer eşit taksitlerle toplam 36 ay şeklinde olacaktır" dedi.

2016 yılında uygulanan Sıfır Faizli İşletme Kredisi’ne faiz desteğine başvuruda bulunmuş  244 bin 980 işletmeden söz konusu krediyi kullanarak KOSGEB tarafından destek ödemesi gerçekleştirilen işletmeler hariç olmak üzere, başvurusu bulunan ve gerekli  şartları taşıyan tüm işletmelerin bu programdan faydalanılması planlandığını kaydeden Avcı, bu işletmelerin tekrar başvuruda bulunmasına gerek olmadığını ve önceki başvurularının geçerli sayılacağını ve başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerin yeni başvuru yapmalarına imkan sağlanacağını kaydetti.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, KOSGEB veri tabanına kayıtlı 2015 yılı KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan mikro işletmelerin(Yıllık net satış hasılatı 1 Milyon TL’nin altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler) destekten öncelikle yaralanacağı kaydederek, başvuruların 10 – 20 Şubat tarihleri arasında alınacağını belirtti.

Yeni başvuracak işletmelerin 10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında  http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr/ adresinden kredi başvurusunda bulunabileceklerini ifade eden Avcı, kredi faiz desteğine başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aranmayacağını kaydederek, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan işletmelerin kredi faiz desteğine hak kazanmaları durumunda kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ bilgi beyannamelerini oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Avcı, 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere SMS  ve bilgilendirme e-postası gönderileceğini sözlerine ekledi.

a.n