Şampiyon Rize'de RENK Kattı

Milli Güreşçi Mehmet Akif Pirim mezunu olduğu Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde ağırlandı.


Şampiyon Rize'de RENK Kattı

Kazandığı başarılarla adından söz ettiren ve Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden başarılı sporcu Mehmet Akif Pirim, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde RENK Projesine destek verdi.  Milli Sporcu Mehmet Akif Pirim eğitim gördüğü okulda öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.

HAYALLERİM VE HEDEFLERİM OLDU

Kitap okuma programının ardından Milli Sporcumuz Mehmet Akif Pirim öğrencilerle sohbet etti, onlara deneyimlerini aktardı.

image-319.jpeg

Öğrencilerin aldıkları eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarını da öneren Milli Sporcu Pirim,  hayatındaki ve meslek hayatındaki deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Pirim, öğrencilik yaşamı ile meslek hayatı hakkında bilgiler verirken, öğrencilere yaşamlarının her anında hayallerinin ve hedeflerinin olması gerektiğini belirtti. Ve bu hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışmalarını istedi.

ŞAMPİYON OLMALISINIZ

Bugüne kadarki başarısının altında azim, kararlılık, inanç ve dik duruşun yattığını ifade eden Pirim, “Ne olursa olsun her konuda şampiyon olmalısınız. Ben kazandığım her mücadelenin ikinci gününde aynı azim ve kararlılıkla bir sonraki mücadeleye hazırlandım. Siz de başarmak istiyorsanız çok çalışın. Kendinize hedefler belirleyin ve belirlediğiniz hedefleriniz doğrultusunda çalışın ” şeklinde konuştu. 

image-320.jpeg

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Gördüğü ilgi karşısında hem çok şaşırdığını hem de çok sevindiğini belirten Pirim, “Öncelikle bugün sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. Burada hatıralarım canlanıyor. Bende sizin gibi bu okulun bir öğrencisiydim. Türkiye’yi dünyada temsil etmenin mutluluğunu ve gururunu her zaman yaşadım. Sporun ne kadar birleştirici bir unsur olduğu hepimizin malumu, öğrenci kardeşlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması ve spor alanında başarılar kazanması için eğitim son derece önemli. Arkadaşlıklarınız ve dostluklarınız geçici olmasın. Mücadeleden ise asla vazgeçmeyin. Bayrağımızın gönderde durması için elimizden geleni yaptık. Ben bu salondan son derece başarılı öğrenciler çıkacağına inanıyorum” diyerek söyleşiyi bitirdi.
Pirim, öğrencilerin sorularını tek tek samimiyetle cevaplarken başarısında programlı çalışmanın ve doğru insanlarla birlikte olmanın önemli olduğunu belirtti.   

Düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

image-322.jpeg

image-321.jpeg