Gürcistanlı Öğrenciler Rize'yi Gezdi

Gürcistan Batum Başkonsolosluğu bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Dil Merkezi başarılı kursiyerlerinden oluşan 20 kişilik grubu Rize’ye getirdi.

Gürcistanlı Öğrenciler Rize'yi Gezdi
20 Haziran 2019 - 09:07

Gürcistan Batum Başkonsolosluğu bünyesinde 1997 yılından beri faaliyet gösteren Türkçe Dil Merkezi, bugüne kadar Türkçe öğrenmek isteyen birçok Gürcü vatandaşına hizmet vermiş olup, halihazırda öğrenim faaliyetlerine haftanın her günü 7 adet öğretmen ile devam etmektedir.

Türkçe Dil Merkezinde dilimizi öğrenmekte olan başarılı kursiyerlere konuşma becerilerini geliştirmek ve ülkemizi daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla zaman zaman Türkiye’yi ziyaret etmeleri sağlanmaktadır. Söz konusu ziyaretlerin, Türkiye’yi ve Gürcistan arasındaki mevcut iyi ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşımasına katkı sağladığı düşünülmektedir.

Bu amaçla; Rize Valiliğinin destekleri ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonu ile 2018-2019 öğrenim yılı içerisinde başarılı kursiyerlerden oluşan 20 kişilik bir grup Rize’nin marka turizm değeri olan Ayder başta olmak üzere Zilkale, Fırtına Vadisi, kemer köprüleri, şelaleleri, Ziraat Botanik Çay Bahçesini, Çayeli Doğal Yaşam Müzesini, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret edip, ayrıca Rize’nin yöresel yemeklerinden tatma imkanı da buldu.

Batum Başkonsolosluğu koordinatör öğretmeni Hasan Fahri Dural yaptığı açıklamasında birçok öğrencinin Rize’ye ilk defa geldiğini bu organizasyonda öğrencilerin Rize’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görmeleri, kültürümüzü daha iyi tanımaları ve dilimizi daha iyi öğrenmeleri amacıyla iki ülke arasındaki ilişkiler açısından son derece faydalı olduğunu belirterek organizasyonda maddi manevi destek olan Rize Valiliğine teşekkür ettiğini belirtti.

gurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(1).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(2).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(3).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(4).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(5).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(6).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(7).jpggurcistanli-ogrenciler-rize’yi-gezdi-(8).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum