Gölcük'te soyguncu banka çalışanlarını rehin aldı

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı.

Gölcük'te soyguncu banka çalışanlarını rehin aldı
14 Kasım 2015 - 11:27

ÇARŞAF VE PEÇELİ SOYGUNCU

Saat 16.45 sıralarında, Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı soyguncu tehdit ettiği banka çalışanlarını ve müşteriler olmak üzere 12 kişiyi rehin aldı. Üzerine çarşaf giyinip, yüzünü peçe ile gizleyen silahlı soyguncu bankadaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldı. Bu sırada banka çalışanları ve müşteriler bankanın birinci katına çıktı ve kendilerini burada bulunan bir odaya kilitledi.

 

Olay yerine Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edildi. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Polis, 112 Acil ve itfaiye ekiplerini de olay yerine çağırdı.

Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi.
BİRİNCİ KATTAN ATLAYIP KAÇTI

Silahlı soyguncunun zemin katta bulunduğu sırada birinci katta bulunan bazı banka çalışanları ve müşteriler aşağıya atlayarak kaçtı. Düşmenin etkisiyle ayaklarından yaralanan bir kişi ise kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Araçları kendine siper alan polisler içeride bulunan soyguncuyu dikkatle izledi. İçeride bulunan bazı rehineleri de silahlı soyguncu serbest bıraktı. İçeride sadece bir kişiyi rehin alan 25-30 yaşlarındaki erkek soyguncunun Suriyeli olduğu düşünülürken, bağlantı kurulmaya çalışıldı. 
 5 SAAT SONRA OPERASYON

Yaklaşık 5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, soyguncu, özel harekat timleri tarafından vuruldu. Soyguncu ağır yaralanırken, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı. 

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de operasyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Soyguncunun paraya ihtiyacı olduğu için bankayı soymak istediğini söyleyen Yarımel, "Olay adi bir suç. Paraya ihtiyacı olduğu için soygunu gerçekleştirmiş. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşuyordu. 4 rehinenin de sağlık durumları iyi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum