Geneleksel Ayder Festivali başlıyor !

25. Geleneksel Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali Tarihi Belli Oldu .

Geneleksel Ayder Festivali başlıyor !
07 Haziran 2019 - 10:45

25. Geleneksel Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali Tarihi Belli Oldu.25. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında düzenlenen boğa güreşleri bu yıl merhum bayram günba ismiyle festival düzenlenecektır.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında bu yıl 25.'sı düzenlenecek Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında bu yıl 25.'sı düzenlenecek boğa güreşlerinde keyifli anlar yaşanması bekleniyor.

Çamlıhemşin ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali'nın bu yıl 25.'ci si düzenleniyor. Galer Düzü mevkiinde düzenlenen boğa güreşlerinde, boğalar kıyasıya yarışacak.

Yüzlerce kişinin katılması beklenıyor Çamlıhemşin Boğa Güreşleri ve Yaylacılık Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfü Sezgin yaptığı açıklamada Çamlıhemşin ilçesinde boğacılık kültürü yaşatmaya devam ediyoruz Her yıl düzenlenen boğa güreşleri ile adından söz ettiren ilçemız bu yıl çok farklı olacaktır galler düzüne kadar yollar asvaltlanıp yolllarımız tasviye çalişmalarımız yapilmiştır boğaların güreşeceği arenayı daha güzel hale getırılıp izlenme oranımız keyıf halenine getırıldı Bölge tanıtımda en etken kişiler olarak siz değerli basın mensuplarımız içinde yer yapilip en güzel kareler çekme şansınız olacaktır gelen tüm doğa severlerimiz 15 16 hazıran tarıhınde başka yere randovu vermesinler diyerek bir kaç bilgi daha verdi Ödüllerin %20 ikinciye verilecektir.

Ayak-k orta güreşleri cumartesi günü yapılacaktır. Cumartesi güreşecek boğaların tartımı cuma günü 07:00 – 18:00 arası, Yine cumartesi günü 07:00 – 08:30 arası son bulacaktır. Pazar günü güreşecek boğaların tartımı cumartesi 07:00 – 19:00 arası, yine pazar günü 07:00 – 08:30 arası yapılacaktır

.


YORUMLAR

  • 0 Yorum