Eski buzdolabında 5000 civciv üretti

Bolu'da tel örgü üretimi yapan Durmuş Arslan, hurdalıktan aldığı eski buzdolaplarını kuluçka makinesine dönüştürerek civciv yetiştiriyor.

Eski buzdolabında 5000 civciv üretti
23 Ağustos 2015 - 15:27 - Güncelleme: 24 Ağustos 2015 - 09:06

Bolu'nun Seben ilçesinde  tel örgü üretimi yapan Durmuş Arslan, hurdalıktan aldığı eski buzdolaplarını kuluçka makinesi dönüştürerek civciv yetiştiriyor.

Arslan, yaptığı açıklamada, ilçede sanayide bulunan dükkanında tel örgü üretimi yaptığını, bu işin dışında kendisine gelir kapısı olacak bir iş daha aramaya başladığını ve araştırmaları sonunda civciv üretimi işine girdiğini söyledi.

Civciv üretmek için eski buzdolaplarından yararlanabileceğini öğrendiğini ve daha sonra hurdalıklardan eski buzdolaplarını toplamaya başladığını aktaran Arslan, "Para vermeden aldığım eski buzdolaplarını özel bir sistem kurarak kuluçka makinesine çevirdim. Bunu yaparken hava sirkülasyonunu sağlayacak motorlar, hareketli raflar, fan gibi çeşitli malzemeler kullandım. 3 yıldır civciv üretiyorum. Her yıl üretimde artış oluyor" diye konuştu.

- "Yüzde 80 verim alıyorum"

Bir defada bir dolaba 340 yumurta koyduğunu anlatan Arslan, "Bu yumurtalardan yüzde 80 verim alıyorum ve 21 gün sonra civcivler çıkıyor. Çıkan civcivleri yumurtaların yanından alarak buzdolabının üst kısmına koyuyorum. Burada biraz büyüdükten sonra civcivleri başka bir buzdolabının içerisinde oluşturduğum alanda büyütüyorum" sözlerine yer verdi.

- "Yılda 5 bin civciv yetiştiriyor ve satıyorum"

Civcivleri Bolu, Zonguldak, Ankara ve diğer cevre illere sattığını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Yoğun ilgi var. Hobi olarak başladığım bu iş her geçen gün büyüdü. Yılda 5 bin civciv yetiştiriyor ve satıyorum. Ekonomimize büyük bir katkı sağlıyorum. Bir dolaptan üretilen civcivler bir ailenin geçimine çok büyük katkı sağlar. O aile rahat geçinir.

Arslan, işsiz olan kişilerin bu işi yapmaları halinde kendilerine büyük bir gelir sağlayabileceklerini, kendisininde civciv üretmek isteyenlere yardımcı olabileceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum