Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’de beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı sel ve heyelan uyarısında bulundu.

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı
15 Ağustos 2021 - 16:20

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede görülecek kuvvetli yağışların  Ordu ve Giresun çevrelerinde bugün (Pazar günü) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli  (21-75 Kg/m2), Trabzon, Rize ve Artvin'de şiddetli  (51-100 Kg/m2),, yer yer aşırı yağış (100 Kg/m2 üzeri) bekleniyor.

Kuvvetli yağışların Pazartesi (16.08.2021) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer Salı (17.08.2021) öğle saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar, fırtına ve heyelan ile ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu'daki 6 ilde gök gürültülü sağanak etkili olacak

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu genelinde de hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum