ÇAYKUR Üreticilerin Dekar Başına Çay Satabilecekleri Gün Sayılarını Güncelledi

ÇAYKUR, 2020 yaş çay sezonunda üreticilerin dekar başına çay satabilecekleri gün sayılarını güncelledi. Buna göre üreticiler haftada en az 3 gün çay satışını gerçekleştirebilecek.

ÇAYKUR Üreticilerin Dekar Başına Çay Satabilecekleri Gün Sayılarını Güncelledi
15 Mayıs 2020 - 08:06

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in üreticilerin kendi çaylarını kendilerinin toplayabilmesi için geçen yıl başlattığı ve üreticiler tarafından da büyük destek gördüğü randevulu sistemde değişikliğe gittiği haftalık çay satış gün sayılarının artırılması yönündeki uygulamasında bu yıl küçük üreticiler için haftada en az 3 gün çay satışı yapılabilmesi yönünde değişikliğe gittiği öğrenildi.

ÇAYKUR, KAMPANYAYI 20-23 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA AÇACAK. KOTA 500 VEYA ÜZERİ OLACAK. RAMAZAN BAYRAMININ 2. VE 3. GÜN ALIM YAPILACAK

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaklaşık 200 bin üreticinin merakla beklediği 2020 yılı yaş çay sezonunun başlamasına sayılı günler kalırken ÇAYKUR’un Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlıklarını tamamladığı ve kampanyaya hazır olduğu birinci sürgün kampanyasını Ramazan Bayramının hemen öncesinde 20 – 23 Mayıs tarihleri arasında açacağı ve kotayı 500 veya üzerinde belirleyeceği bilgisine ulaşıldı. ÇAYKUR'un Ramazan Bayramı ilk gününde mubaya yapmayacağı, bayramın 2. ve 3. gününde ise alımlarına devam edeceği öğrenildi.

Üreticilerin geçen yıla kadar randevulu sistemle haftada bir veya iki gün çay satışında bulunması nedeniyle kendi çayını kendileri toplayabilmesi mümkün olmuyor ve çay hasadının yapılabilmesi için üreticiler Gürcü işçi alımında bulunmak zorunda kalıyordu. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, kendi görev süresinden önce uygulamaya konulan ve üreticileri adeta Gürcü işçilere mahkum eden randevulu sistemde Genel Müdür Vekilliği görevine getirilmesinin ardından değişikliğe giderek üreticilerin çay satabileceği gün sayılarında artışa gitmişti.

KÜÇÜK ÜRETİCİLERİN ÇAY SATIŞ GÜN SAYISI 3’E ÇIKARILDI

Genel Müdür Vekili Alim yönetimindeki ÇAYKUR’un bu yıl üreticilerin mubaya günlerinin belirlenmesinde, üreticilerin çaylık alan büyüklüklerinin 2-5-8 ve 8 dekar üstü olarak yeniden esas alarak değişikliğe gittiği ve buna göre üreticilerin ÇAYKUR’a haftanın en az 3 günü çay satışı yapabilmelerinin önünü açtığı öğrenildi.

Buna göre, çaylık alanı 0 ile 1,99 dekar arasında olan çay üreticileri haftada 3 gün çay satışında bulunabilecek. Çaylık alanı 2 ile 4,99 dekar arasında olan üreticilerin haftada 4 gün, çaylık alanı 5 ile 7,99 dekar arasında olan üreticiler haftada 5 gün, çaylık alanı 8 dekar ve üzeri olan üreticilerden ise 6 gün çay alımı gerçekleştirilecek.

Ayrıca, üreticilerin haftalık satabilecekleri çay miktarını belirlenen gün sayısından daha fazla günde satmak istemeleri halinde bu talebin ÇAYKUR tarafından yerine getirileceği ve üreticilere bu yönde de kolaylıklar sağlanacağı, haftalık çay satışını belirlenen dekar gün sayısından daha az günde satışına ise müsaade edilmeyeceği bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum