ÇAYKUR Kuruda 66 Bin, Yaş Çayda 252 Bini Gördü

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay satışlarında son 20 yılın en iyi satış rakamlarına ulaştı.

ÇAYKUR Kuruda 66 Bin, Yaş Çayda 252 Bini Gördü
07 Ağustos 2019 - 10:58

ÇAYKUR, yılın ilk 7 ayı itibariyle kuru çay satışlarında son 20 yılın en iyi rakamlarına ulaşarak 66 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekilliğine Yusuf Ziya Alim'in getirilmesiyle ÇAYKUR'da gözle görülür değişiklikler olmaya devam ediyor. Yaş çay alımlarında üreticiden yana tavır alarak son 20 yılın en yüksek rekoltesine ulaşan ÇAYKUR, bunun yanında reklam giderlerini yüzde 2000 azaltarak doğru ve bayilerine huzur ve güven veren bir satış politikasıyla kuru çay satışlarında son 20 yılın en iyi satış rakamlarına ulaştı.

Kuru çay satışlarında 66 bin tona ulaşan ÇAYKUR, 2. sürgün yaş çay alımlarının son günlerine yaklaşırken 22 fabrikasında alımları sona erdirdi. Birkaç gün daha sürecek alımlar sonrasında ise 2-3 fabrikayı nöbetçi olarak bırakacak olan ÇAYKUR, bayramdan sonra organik çay alımlarını da sürdürecek.

ÇAYKUR, 2. sürgünde 252 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirirken bu yıl ki yaş çay alımı 540 bin tona ulaştı.

Öte yandan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, daha önce yaptığı açıklamalarda hedeflerinin kuru çay satışlarını en üst seviyede gerçekleştirmek olduğunu belirtmiş ve bunun için pazar arayışlarını sürdürdüklerini kaydetmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum