ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim, Hopa ve Kemalpaşa'da Alım Yeri Denetimlerinde

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Artvin’in Kemalpaşa ve Hopa ilçesinde çay alım yerlerine denetimlerde bulundu.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim, Hopa ve Kemalpaşa'da Alım Yeri Denetimlerinde
12 Mayıs 2019 - 11:14 - Güncelleme: 15 Mayıs 2019 - 08:51

2019 yaş çay kampanyasını 10 Mayıs’ta açan ÇAYKUR’da Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Artvin’in Kemalpaşa ve Hopa ilçesinde çay alım yerlerine denetimlerde bulundu.

780 bin dekar alanda yaklaşık 200 bin üreticinin üretim yapacağı 2019 yılında ÇAYKUR, kaliteli çay alım yapacağını ve kaliteli çay için ilk adımın bahçede atılması gerektiğini kaydetmişti. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in çayın geleceğinin garanti altına alınabilmesi ve çayın devamlılığının sağlanabilmesi amacıyla kaliteli çay üretimine önem vermesiyle birlikte ÇAYKUR, kaliteli çay alımı yapmak için çay bezlerini alım yeri yönünde açtırıyor ve toplanan yaş çayların evsafına uygun olup olmadığını kontrol ettiriyor. Eksperlerce kontrol edilen çaylar üretim için uygunsa alım işlemi gerçekleştiriliyor.

Alımyeri önünde topladıkları çayı seçen çay üreticileri geçmişte yapılan yanlış uygulamalar dolayısıyla çayda kalitenin bozulduğunu ve üreticiler olarak çayda bozulan kaliteyi yakalamak adına ÇAYKUR’un bu yıl uyguladığı politikadan memnun kaldıklarını ve uygulamayı desteklediklerini söyledi.

Öte yandan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, beraberinde Çay Tarım Daire Başkanı Zeki Karaoğlu ile birlikte Artvin’de çay alım yerlerine denetimlerde bulundu. Kemalpaşa ve Hopa ilçesindeki çay alım yerlerinde denetimlerde bulunan Alim, alınan çayları inceledi, denetimleri sırasında çay üreticileriyle sohbet eden Alim’e üreticiler memnuniyetlerini iletti.

caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(1).jpgcaykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(5).jpgcaykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(4).jpgcaykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(7).jpgcaykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(2).jpgcaykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(3).jpgcaykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim,-artvin’in-kemalpasa-ve-hopa-ilcesinde-cay-alim-yerlerine-denetimlerde-bulundu-(6).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum