ÇAYKUR'da 2019 Yılı Yaş Çay Kampanyası Hazırlıkları Başladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)'da 2019 Yılı yaş çay kampanyası hazırlıkları başladı

ÇAYKUR'da 2019 Yılı Yaş Çay Kampanyası Hazırlıkları Başladı
01 Mart 2019 - 09:00

Çayın kalitesi bahçeden başlar sloganıyla ilk olarak çay eksperleri ile yaptıkları toplantılarla 2019 yılı yaş çay sezonu hazırlıklarına başlayan ÇAYKUR yönetimi, üretimin ve kalitenin ikinci aşamasında yer alan yaş çay işleme fabrikalarında da hazırlıklara başladı.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna ve ilgili daire başkanları ile birlikte 2019 yılı yaş çay alımları ve fabrika hazırlıklarını değerlendirmek için yaş çay fabrika müdürleri, müdür yardımcıları, tarım, işletme-üretim ve bakım onarım kısım müdürleri ile bir araya geldi.

ÇAYIMIZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Çayın kalitesinin artması için tüm paydaşların üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim: “Burada toplanma amacımız bundan önceki toplantılarımızda olduğu gibi çayımız. Çay bizim ve bölgemizin olmazsa olmazı. Çayın kalitesini arttırmak öncelikle bahçeden yani üreticimizden başlıyor. Kademe kademe kalitenin arttırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Verim ve kalitenin 2019 yılında daha yukarı çekilmesi için yılın ilk ayından itibaren seferberlik başlattık, burada amacımız çayın geleceğini garanti altına almak. Bildiğiniz gibi daha önce eksperlerimizle bir araya geldik onlarla, yapılanları ve yapılması gerekenleri görüştük. Çayın kalitesinin arttırılması konusunda sorumluluk sadece eksperlerimizde değil. Fabrika müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, kısım müdürlerimiz yani idari ve teknik anlamda hepimize görev düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Çayımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

caykur-1-001.jpg

FABRİKA MÜDÜRLERİNİN MAKAMI ÇAY ALIMYERLERİ

Bizzat fabrikalara gidilerek 3 gün 6 grup halinde gerçekleştirilen toplantılarda fabrika müdürlerinden üreticilerle daha yakın ilişkiler kurulmasını istediklerini belirten Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim: “3 gün süren ve teşekkülümüze bağlı tüm fabrika müdür, müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin katıldığı toplantının neticesinde müdürlerimizden sahaya inip üretici ile birebir ilgilenmelerini istedik. Fabrika müdürlerimizin makamlarının adeta “çay alım yerleri” olduğunu belirtilerek üretici ile direkt ilgilenilmesi ve kalitenin düzeltilmesi üzerinde basa basa vurgu yaptık. Hem kârlılık verimlilik ilkesi hem de kalite ön planda olacak şekilde en düşük harcama ile en çok faydayı sağlamak zorundayız. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Toplantıda ayrıca yeni sezona hazırlanan fabrikalardaki hazırlıklar ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.

caykur-2-001.jpgcaykur-3.jpgcaykur-4.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum