ÇAYKUR 500 Mevsimlik İşçi Başvuruları Pazartesi Günü Başlıyor

ÇAYKUR, 200 adet çay eksperi ve 300 adet beden işçisi olmak üzere 500 adet mevsimlik işçi alımı için 22 Mart Pazartesi günü İŞKUR üzerinden başvuruları başlatıyor.

ÇAYKUR 500 Mevsimlik İşçi Başvuruları Pazartesi Günü Başlıyor
19 Mart 2021 - 10:33

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kurumun hizmetlerinin etin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki mevsimlik işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere çay eksperliği veya çay tarımı ve işletme teknolojisi bölümü mezunu 200 çay eksperi ve 300 beden işçisi (tahmil tahliye) olmak üzere 500 mevsimlik işçi alacak.

Alımlar, Rize için 210 beden işçisi ve 145 çay eksperi olmak üzere toplam 355 mevsimlik işçi, Trabzon için 60 beden işçisi ve 32 çay eksperi olmak üzere 92, Artvin için 25 beden işçisi ve 20 çay eksperi olmak üzere 45, Giresun için ise 5’i beden işçisi 3’ü çay eksperi 8 mevsimlik işçi şeklinde gerçekleştirilecek.

olay53'ün edindiği bilgilere göre, işçi alım başvuruları 22 - 26 Mart tarihleri arasında ALO 170 ve İŞKUR’un internet sitesi http://www.iskur.gov.tr üzerinden yapılacak. Kura çekimleri ise 12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat: 10.00’da Rize Yeni Şehir Spor Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecek.

İş başvurusunda bulunacak beden işçi adayları (tahmil tahliye) en az ilkokul mezunu ve 18 yaşını tamamlamış 50 yaşından gün almamış olacak. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olduğu il veya ilçedeki fabrikalardan sadece birine başvuruda bulunabilecek. Birden çok işyeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Beden işçisi alımına sadece erkekler başvuruda bulunabilecek.

Çay eksperi alımına ise ikamet ve yaş şartı aranmıyor. Ülke genelinde 2020 KPSS ön lisans P93 puan türünden 60 ve üzeri puan alan MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu hem erkekler hem de kadınlar başvuruda bulunabilecek.

Çay eksperi başvuruları ÇAYKUR’un Cumhuriyet Çay Fabrikası için ilana çıkılarak alınacak akabinde başvuruları kabul edilen çay eksperleri adayları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlemler tesis edilerek Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki ihtiyaçlı fabrikalarımızda işe girmeye hak kazananların dağıtımı yapılacak.

ÇAYKUR, 2021 yılı yaş çay sezonu öncesi 600 mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurmuş ve bu alımlar kapsamında 100 kişilik engelli ve eski hükümlü kadrosuna ait işçi alımlarını daha önce gerçekleştirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum