"Çaya Hep Birlikte Sahip Çıkmak Zorundayız"

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çayın kurtuluşunun kaliteli çay alımına bağlı olduğunu belirterek, kaliteli çay için üretici çalışan herkesin el ele vermesi gerektiğini söyledi.

"Çaya Hep Birlikte Sahip Çıkmak Zorundayız"
16 Mart 2019 - 09:02

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çayın başta Rize olmak üzere bölge için ne denli önemli bir ürün olduğunu ve çaysız bir Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesi düşünülemeyeceğinden çaya hep birlikte sahip çıkmak zorunda olduğumuzu kaydederek, çayın geleceğinin de kaliteli çay alımından geçtiğini ve bu nedenle kesinlikle kaliteden ödün vermeyeceklerini ifade etti.

Genel Müdür Vekili Alim, bir taraftan fabrikaların 2019 yılı yaş çay sezonuna tam kapasite ve eksiksiz girmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürürken diğer taraftan ÇAYKUR ürünlerinin pazar paylarının artırılmasına yönelik çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Çay, ÇAYKUR, üretici ve çalışanı için gece gündüz, cumartesi pazar demeden mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdüren ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, diğer taraftan da kaliteli çay alımı için çay eksperleriyle düzenlenen çalıştaylar da bir araya gelmeye ve çayın kurtuluş reçetesini eksperlere aşılamaya devam ediyor.

caykur-eksperler-calistayi-(1)-001.jpg

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı tarafından 10.’su Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikasında düzenlenen Eksperler Çalıştayında Genel Müdür Yardımcıları Turgay Turna, Süleyman Pınarbaşı, Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Doğru ve Hasan Karamahmutoğlu, Şube Kadın Komitesi Başkanı Dilek Kansız, fabrika yöneticileri ile Cumhuriyet ve Gündoğdu Fabrikaları alım yeri personelleriyle toplantıda bir araya gelen Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, “Kaliteli çay alımı için bu sene beyaz bir sayfa açacağız” dedi.

Kaliteli çay üretiminin bahçeden başladığını ve üreticilerin evsafına uygun toplayacakları çayların kaliteli çay üretiminin birinci ve en önemli basamağını oluşturduğunu kaydeden Alim, “Çayımız bizim her şeyimiz. Çaysız bir Rize, Rizesiz çay düşünülemez. Rize ile beraber, Artvin, Trabzon ve Giresun için de çay önemli bir ürün ve bölgemiz için bir lokomotiftir. O halde çay üreticileri olarak bizler çayımıza sahip çıkmak zorundayız. Çayımıza sahip çıkmanın yolu da kaliteli çay üretmekten geçiyor. Bu yıl beyaz bir sayfa açmalıyız ve üretici, çalışan, ÇAYKUR ekseninde biz bu beyaz sayfayı açıyoruz. Bunu çayımıza sahip çıkmak, çayımızın geleceğini sağlamak için yapmak zorundayız. Eksperlerimizle de hemfikiriz ve çayımızı ve geleceğimizi açılacak bu beyaz sayfa ile sağlamlaştıracağız. Diyoruz ki kaliteli çay bahçeden başlar. Üretici, çalışan el ele hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Bu diyardan gidemeyeceğimize göre bu işi başaracağız. Hep birlikte çayımızı eski değerli haline getireceğiz.” dedi.

caykur-eksperler-calistayi-(7)-004.jpg

Alim, çayın gelecek nesillere aktarılması yönünde üreticilerin çayına sahip çıkmasının önem arz ettiğini ifade ederek, “Bizler üretici olarak bugün çayımıza sahip çıkmaz isek yarın toplayacak, satacak bir çayımız olmayabilir. Yanı başımızda Gürcistan örneği mevcuttur. Gürcistan gibi olmamak için ne olursa olsun çayımıza sahip çıkmak ve kaliteli çay üretmek zorundayız. Bu konuda eksperlerimize güveniyoruz. Onlara destek olacağız. Üreticilerimizin de artık bırakılmaya yüz tutmuş çayımızı tekrar eski haline gelmesi için birlik beraberlik içinde kırmadan dökmeden kardeşçe el ele vererek ne gerekiyorsa yapalımdan yana olduklarını düşünüyoruz. Bu düşüncedeki üreticilerimizin çoğunlukta olması demek çayımızın gelecek nesillere de eksiksiz aktarılması demektir. Çayımızı korumak, çayımıza sahip çıkmak, çayımızı gelecek nesillere aktarmak adına diyoruz ki çay bizim her şeyimiz, bu nedenle kaliteden de ödün vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

caykur-eksperler-calistayi-(3)-006.jpgcaykur-eksperler-calistayi-(2)-006.jpgcaykur-eksperler-calistayi-(4).jpgcaykur-eksperler-calistayi-(5)-001.jpgcaykur-eksperler-calistayi-(9).jpgcaykur-eksperler-calistayi-(8).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum