Çay Üreticileriyle 65 Yaş ve Üstü Vatandaşlar, İstanbul'dan Ayrılmaya Başladı

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 65 yaş üstü vatandaşlar ve çay hasadı için Rize başta olmak üzere Karadeniz'in çeşitli illerine giden yolcular yoğunluk oluşturdu.

Çay Üreticileriyle 65 Yaş ve Üstü Vatandaşlar, İstanbul'dan Ayrılmaya Başladı
22 Mayıs 2020 - 16:49

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle "seyahat izin belgesi" almak şartıyla seyahat izni verilen İstanbul'daki ÇAYKUR'a kayıtlı üreticiler, çay hasadı için memleketlerine gidiyor. Seyahat izin belgesi alan ÇAYKUR'a kayıtlı üreticiler ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, otogarın yolunu tuttu.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara bir ay dönmemek şartıyla seyahat izni verildi. Bugün saat 09.00 itibarıyla e-Devlet üzerinden izin belgelerini alan 65 yaş üstü vatandaşların yolculukları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çay hasadı için seyahat edebilen vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu.

Seyahat izin belgesi alabildikleri için mutlu olduklarını dile getiren üreticiler, aynı zamanda memleketlerine gitme imkanı bulduklarından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Rize’ye giden 71 yaşındaki Miyase Uluşahin, “Rize’ye gidiyorum. İzin belgesini aldık. Ben 2 aylığına gelmiştim, kala kala 5’inci aya girdik. 5 aydır buradayım. 71 yaşındayım. Daha gelmem İstanbul’a, ne geleceğim” diye konuştu.

69 yaşındaki Saime Yazıcı ise seyahat izin belgesini e-Devlet üzerinden çıkardığını ve memleketi Rize'ye gitmek için otogara geldiğini anlattı.

72 yaşındaki babası Mustafa Öztürk’ü Trabzon’a gönderen Celal Öztürk, “İzin belgesini aldık, Trabzon’a çay toplamaya gidiyor. 72 yaşında babam. Bunalmıştı burada, misafirliğe gelmişti. Şimdi hem çaya gidiyor hem de buradan kurtuluyor. İzni e-Devlet üzerinden kolay aldık” dedi.

Çay bahçelerine gitmek üzere Trabzon Sürmene’ye yola çıkan Adem Çebi, “Çay toplamaya gidiyorum. Arkadaşlar telefonla görüntüsünü çekip attılar tarlaları. Çayların kesilme dönemi gelmiş. Biz de gidip toplayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a izinden dolayı teşekkür eden Kenan Velioğlu, “Yerlerimize gidiyoruz. Teşekkür ediyoruz Cumhurbaşkanımıza. Bize izin verdi, böyle bir şans tanıdı. Kendi yerlerimizi Gürcüler toplamadan biz yapacağız” diye konuştu.

Rize Kalkandere’ye gittiğini söyleyen İsmail Karaca, “2 aydır bekliyoruz. Çok şükür Cumhurbaşkanımız yol izni verdi. Bizim için bayram erken başladı. Çok mutluyuz. Memleketimize çay hasadına gidiyoruz” diye konuştu.

Eşiyle birlikte Rize’ye giden Murat Kuk, “Çay üretimi için gidiyoruz. Kısıtlama çok şükür kalktı. Cumhurbaşkanımız izin verdi, gidiyoruz tam zamanında. Mutluyum” dedi.

Ailesiyle birlikte yola çıkan 10 yaşındaki Arda Civelek ise, “Babamla birlikte çay toplayacağız, ona yardım edeceğim" diyerek köye gittiği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Karadeniz’e sefer düzenleyen firma yetkilisi Eray Eray, “Çay hasadı için ilgili genelge gereği seyahat izni olan yolcularımızı memleketlerine ulaştırmak üzere seferleri organize ettik. Dün başlamış olan izin süreciyle birlikte dün 40 seferimiz mevcuttu, bugün yine 41 seferimizle yolcularımızı memleketlerine uğurluyoruz” şeklinde konuştu.

15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(1).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(2).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(3).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(4).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(5).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(6).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(7).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(8).jpg15-temmuz-demokrasi-otogarinda-cay-hasadi-yogunlugu-(9).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum