Büyükelçiden Boko Haram yalanlaması

''Trabzonsporlu Stephan Mbia'nın ailesinin Türkiye'ye gitmesiyle ilgili şahsıma atfen basında yer verilen beyanlar tamamen gerçek dışıdır.''

Büyükelçiden Boko Haram yalanlaması
23 Ağustos 2015 - 15:34 - Güncelleme: 24 Ağustos 2015 - 09:06

Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Trabzonspor'da forma giyen Kamerunlu oyuncu Stephane Mbia'nın ailesinin ülkeye getirilmesiyle ilgili kendi ağzından basına yansıyan sözleri yalanladı.

Ömer Faruk Doğan, Boko Haram örgütünün Kamerun'daki eylemleri sonrası, Trabzonspor Kulübü ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmalarıyla Stephane Mbia'nın ailesinin ülkeye getirilmesi konusuyla ilgili yurt içi ve yurt dışında basına yansıyan haberler hakkında yazılı açıklama yayımladı.

Hiçbir medya kuruluşuna konuyla ilgili beyanat vermediğini aktaran Doğan, "Trabzonsporlu Stephane Mbia'nın ailesinin Türkiye'ye gitmesiyle ilgili şahsıma atfen basında yer verilen beyanlar tamamen gerçek dışıdır" ifadesini kullandı.

Mbia'nın ailesi ve Boko Haram örgütüyle ilgili Kamerun'da çok sayıda haber yapıldığını aktaran Doğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bana konuyla ilgili çok sayıda mülakat talebinde bulunulmuştur. Kamerun'da yayımlanan Le Journal gazetesinin muhabiri Philippe Nguemeta’nın gönderdiği soruya, bu özel konuda muhatabın Stephane Mbia olması gerektiği, benim herhangi bir açıklamada bulunamayacağım yanıtını ilettim. Konu hakkında Türk medyasında asılsız haberler olup olmadığı yönündeki sorulara da, Türkiye'de medyanın etik kurallar çerçevesinde görevini yaptığı karşılığını verdim.

Ancak Türkiye'deki bazı medya organlarının, ülkemizin Kamerun'daki varlığından ve kredibilitesinden rahatsız olan batılı haber kaynaklarına atıfla, uydurma haberlere yer verdiğini üzülerek gördüm. Bazı internet siteleri ise haberlerini, Fransız gazetesi Liberation'a dayandırarak  veya kaynak belirtmeksizin, gerçek dışı bir mahiyette, büyük bir şeref ile temsil ettiğim ülkemdeki 'basından ve hükümetten utanç duyduğum'  şeklinde vermişlerdir. Bu durumdan üzüntü duydum."

Kamerun basınında, Trabzonspor'da forma Stephane Mbia'nın, ülkedeki Boko Haram saldırılarını gerekçe göstererek ailesinin Türkiye'ye götürülmesini sağladığı ancak ileri sürdüğü gerekçelerin gerçeği yansıtmadığı savunulurken, Avrupa medyasında ise konuyla ilgili Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan'ın verdiği iddia edilen demeçler paylaşılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum