'Bizim beğenilme gibi bir kaygımız yok, müziği seviyoruz'

Türk Halk Müziği Sanatçısı Volkan Arslan, "Bizim beğenilme gibi bir kaygımız yok, müziği seviyoruz ve bir misyonumuz var, bu kültürün devamlılığını ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasını sağlamak." dedi.

'Bizim beğenilme gibi bir kaygımız yok, müziği seviyoruz'
30 Ağustos 2018 - 16:18

Karadeniz yöresine ait şarkılarıyla tanınan Türk Halk Müziği Sanatçısı Volkan Arslan, kültürün devamlılığını sağlamanın ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayarak, "Bizim beğenilme gibi bir kaygımız yok, müziği seviyoruz ve bir misyonumuz var." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbulluların yaz akşamlarında keyifli zaman geçirmeleri için düzenlediği "İstanbul'da Yaz Neşesi" etkinlikleri kapsamında şehrin çeşitli bölgelerinde konserler veren TRT Sanatçısı Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen Rizeli olduğunu ancak Ankara'da doğup büyüdüğünü söyledi.

Müziğe 9 yaşında bağlama çalarak başladığını anlatan Arslan, "Bağlamayla başladık ama yöre kültüründen hiçbir zaman kopmadık. 13 yaşında tulumla devam ettim. Bu süreçte sesimi de kullanmaya başladım ve 13 yaşında yine aynı süreçte TRT gençlik korosuna girdim." diye konuştu.

Arslan, "Müzik ilk başlarda hobi olarak başlamıştı. Daha sonra yaşayış biçimine dönüştü. Karadeniz kültürünün devamlılığı adına hem bir enstrümanist hem de yörenin müziğini yapan biri olarak böyle bir misyon ediniyorsunuz. Müzik şu an ekmek teknem, müzikten para kazanıyorum ama bundan ziyade bir kültürün devamlılığı için mücadele veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'da yaşadığımız için çok şanslıyız"

İstanbul'da önceki yıllarda yazın çok fazla etkinlik olmadığını, "İstanbul'da Yaz Neşesi" etkinlikleri sayesinde hafta sonlarında bütün meydanların şenlik yerine dönüştüğünü ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"İstanbul'da yaşadığımız için çok şanslıyız çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerine, sanata ve sanatçıya çok önem veriyor. İstanbul'da milyonlarca insan yaşıyor, herkes sanata ve sanatçıya ulaşamıyor, çünkü konserler biletli oluyor. Böyle bir projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp halka sunulması olağanüstü. Emin olun ben bu zamana kadar 4 konser yaptım hepsi de birbirinden keyifli, birbirinden dolu geçti. Gittiğim her konserde yoğun ilgi ve alaka var, her meydan tıka basa dolu, insanlar eğleniyor, her kesimden insan var."

Kağıthane'de verdiği konserde halkın hem halay hem horon hem de oyun havasına eşlik ettiğini dile getiren Arslan, "Tabii insanların bir ihtiyacı esasında. Nasıl yemek, su içmek, uyumak bir ihtiyaçsa bence kültürel faaliyetlerin insanların hizmetine sunulması da bir ihtiyaç. Böyle bir etkinliği ve organizasyonu İstanbul halkına kazandırdığı ve biz sanatçılara da İstanbul halkıyla buluşma şansı verdiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı kutluyor ve saygılarımı sunuyorum."

"Keşke sosyal medya 15-20 yıl önce olsaydı"

Volkan Arslan, konser kayıt ve canlı yayınlarının sosyal medya platformlarında anında paylaşıldığını belirterek, "Bu güzel bir şey, keşke bu sosyal medya 15-20 yıl önce olsaydı, belki şu anda çok daha farklı miraslara sahip olacaktık. Çünkü birçok şey kaybolup gitmiş." dedi.

Gençlerin müziğe heves ettiğini ancak sosyal medya platformlarında sadece beğeni almak için müzik yapan insanların da olduğunu ifade eden Arslan, "Bizim beğenilme gibi bir kaygımız yok, müziği seviyoruz ve bir misyonumuz var, bu kültürün devamlılığını ve gelecek nesillere en iyi şekilde en doğru şekilde aktarılmasını sağlamak." diye konuştu.

Müzikle ilgili çalışmalarının ve akademik alanda doktorasının birlikte devam ettiğini dile getiren Arslan, başarı için insanın kendisine limit koymaması, her zaman çıtayı üst seviyelerde tutması gerektiğini sözlerine ekledi.

Seslendirdiği "Ölümüne Sevdim", "Sevdaluk", Kale Türküsü", "Karlı Dağlara" ve "Anlattum Dertlerumi" gibi pek çok eseriyle müzikseverlerin beğenisini kazanan TRT Sanatçısı Volkan Arslan'ın "Kayde", "Puğar", "Sevdam Türkülere" ve "Hayde Karadeniz'e" isimli 4 albümü bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbul'da Yaz Neşesi" etkinlikleri, Berk Özbek, Neşe Demir, Burak Ahıskalı, Yaprak Sayar, Orhan Aykut, Resul Aydemir, Çiğdem Elmas, Orhan Çakmak, Koliva ve Mine Geçili gibi sanatçıların konserleriyle 9 Eylül'e kadar devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum