Ardeşen İlçesinde Trafikte Yaya Önceliğine Görselle Dikkat Çekilecek

İç İşleri Bakanlığı trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çalışmalarına devam ediyor. 81 il valiliği, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığına genelge gönderen Bakanlığımız; trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için hazırlanan “Önce Yaya" görsellerini sürücülerin görebileceği şekilde illerde yaya ve okul geçitleri önüne çizilmesini istedi. Bu bağlamda Ardeşen Belediyesi İlçede uygulamaya başladı.

Ardeşen İlçesinde Trafikte Yaya Önceliğine Görselle Dikkat Çekilecek
22 Temmuz 2019 - 11:27

Ardeşen Belediyesi ekipleri tarafından "Șeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne çizilen görseller sayesinde sürücülere, önceliğin yayalarda olduğu uyarısı yapılacak."



İç İşleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelge ile yıl boyunca bu kampanyanın etkisini sürdürmesi için yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretleriyle uyarılarak bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara durarak geçiş hakkı vermelerinin sağlanmasını istedi.



Konu ile ilgili Ardeşen Belediyesi ekipleri araç sürücülerinin, yaya ve okul geçidine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabileceği ya da durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarı tamamladı.Bu kapsamda “Önce Yaya” görselleri şeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne uygun şekilde çizildi.
 








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum