Ardeşen Gazeteciler Derneğinden Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz 1908'de basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, her yıl 24 Temmuz'un gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlanmakta. Bu anlamda Ardeşen Gazeteciler Dernek Başkanı Salih Navdar Bir Basın açıklaması yayımladı.

Ardeşen Gazeteciler Derneğinden Basın Bayramı Mesajı
24 Temmuz 2017 - 16:06

Haber alma özgürlüğünün hiçbir şekilde sansürlenmeden alınmasını yenileyen Ardeşen Gazeteciler Dernek Başkanı Navdar şöyle konuştu;

     İçinde bulunduğumuz İletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü unutulmamalıdır. Ancak günümüz teknolojisi ve özellikle sosyal paylaşım ağları doğru haberciliği baltalamakta, çoğu zaman da yanlış haberlerin yayılıp bilgi kirliliğine yol açmaktadır. İnsanların doğruluğuna emin olduğu haber kaynaklarından bilgi almaları ve paylaşımlar yapmaları gerektiğinin altını bir kez daha çizerken. Özellikle internet haberciliğiyle ilgili amansız bir hastalık misali basın sektörünü saran kes, kopyala, yapıştır ve servis et haberciliğin en kısa sürede kanuni bir düzen içeresinde denetlenip, yasal prosedür kapsamına alınmasını canı gönülden arzuluyorum.

Basında sansürün kaldırılışının 109. Yıl dönümünde, tüm yurt genelinde ilimizde ve ilçelerimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum