Ardeşen'de Yaz Kur'an Kurslarına Start verildi

Rize'nin Ardeşen İlçesinde yaz Kur'an kursları start adı, okulların tatile girmesiyle başlayan kurslara her yıl olduğu günü bu yılda ilgi yüksekti.

Ardeşen'de Yaz Kur'an Kurslarına Start verildi
20 Temmuz 2019 - 13:15

Ardeşen İlçe Müftülüğüne Bağlı tüm camilerde uygulanan yaz Kur'an kursları okulların kapanıp yaz tatiline giren öğrencilerin dini eğitimleriyle ilgili ilçe çapında başlatılan uygulamaya binlerce öğrenci kayıt yaptırıyor.


İlçeye bağlı Kavaklıdere camiinde de tüm ilçe genlinde olduğu gibi yaz Kur'an kursları Cami İmamı Ekrem Ataseven tarafından çok farkli bir şekilde uygulanıyor. Öğrencilerin kalplerini kazanan Ataseven öğrencilerine farklı jestler yaparak camiyi sevdirirken Kur'an eğitimi için öğrencileri motive ediyor.
 

Ardeşen İlçe Müftülüğünde görevli Din Görevlisi Ekrem Ataseven unları kaydetti; 10 Haziran itibariyle yaz Kur'an kursuna başlamış bulunmaktayız, yaklaşık  2 ay sürecek  olan yaz Kur'an kursumuzda bilgilerimizi ve tecrübelerimizi talebelerimizle paylaşmaya gayret edeceğiz Cenabı Hak müstefid eylesin. bu hafta 5. haftayı bitireceğiz özellikle sıcakların artmasıyla ve yaz tatilinin başlamasıyla kursumuzda kayıtlı talebelerimizden yaklaşık %50 lik bir azalış olduğunu görüyorum ailelerimizden Bu konuda daha hassas olmalarını evlatlarını düzenli bir şekilde kursa göndermelerini rica ediyorum bir anne babanın evladına vereceği en güzel şey İslam terbiyesidir bunun için anne baba olarak ne görev düşüyorsa, bizlere de ne görev düşüyorsa azami ölçüde bu görevlerimizi yaparak evlatlarımızı İslam terbiyesi ile yetiştirmeye gayret gösterelim Cenabı Hak cümlemizi şuurlu Müslümanlardan eylesin.


YORUMLAR

  • 0 Yorum