Araplar'dan sora Rus ve Japon turistler de Rize'yi seçti

Yerli ve yabancı turistler, Kurban Bayramı tatilinde büyük bölümü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı'na ilgi gösteri

Araplar'dan sora Rus ve Japon turistler de Rize'yi seçti
15 Ağustos 2019 - 12:57

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içinde kalan, başta Ayder Yaylası olmak üzere Pokut, Sal, Huser, Kavrun, Ağusor ve Samistal gibi birçok yaylaya yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. 

yayla7-007.jpg

Şelaleleri, doğal güzellikleri görmek ve kaplıcalardan faydalanmak isteyen tatilciler Pokut ve Sal yaylalarını, sis bulutunu izlemek isteyenler ise Huser Yaylası'nı daha çok tercih etti.

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin yoğun geçtiğini, tatilini uzatan kişiler nedeniyle yoğunluğun bir süre daha devam edeceğini söyledi.

yayla6-008.jpg

Her geçen yıl artan ilgi nedeniyle talebi karşılamakta zorlandıklarını anlatan Sarı, rezervasyonsuz misafirleri ağırlamakta güçlük çektiklerini vurguladı. 

Sarı, Kurban Bayramı'nda başta Ayder olmak üzere Kaçkar Dağları'nın dinlenmek isteyenler için çok değerli olduğuna dikkati çekerek, "Bayram dolayısıyla büyük hareketlilik yaşadık. Oteller talebin tamamına cevap veremedi. Otelciler için bayram bereketliydi." dedi.

yayla5-011.jpg

Yabancı turistlerin de bölgeye ilgi gösterdiğine işaret eden Sarı, "Karadeniz, Arap turistlerin tercihinde ilk sırada yer alıyor. Rus ve Japon turistlerin de son dönemde bölgeye gelmeye başladığını görüyoruz." diye konuştu.

yayla4-012.jpg

yayla3-014.jpg

yayla2-018.jpg

yayla1-018.jpg

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum