Uzlaştırmacılar Aylık 16 Bin TL Kazanıyor

Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve birçok fakülte mezunları 'Uzlaştırmacı' olarak aylık 16 bin Türk Lirası gelir elde edebiliyorlar.

Adalet Bakanlığının yetkilendirmesiyle "Uzlaştırmacı Eğitim"leri başladı. Bakanlık Türkiye`de eğitim vermek üzere Hasan Kalyoncu Üniversitesi yetkilendirildi.

Uzlaştırmacılık, davalıların mahkeme salonlarına gitmeden sorunlarına çözüm bulunması için Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiştir.Birinci dönemde, yaklaşık 33 bin kişinin katıldığı eğitimler 2017 yılında tamamlanmış ve sınavı da 11 Mart 2018’de gerçekleştirilmişti.

Yeni Dönem Eğitimler Başladı.!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Suat Pınar, yeterli sayıya ulaşılan ve bakanlıkça onaylanan her il ve ilçede eğitim yaptıklarını açıkladı. Pınar, uzlaştırmacı olmak için 48 saatlik eğitim programına katılımın ve eğitim sonrası bakanlıkça gerçekleştirilecek sınavdan en az 70 almanın zorunlu olduğunu ifade etti. Pınar ayrıca, adaylardan gelen yoğun talep nedeniyle uzlaştırmacılık zorunlu eğitimini Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi’nde tamamlayan adaylara sınava kadar ücretsiz ve her saat ve lokasyondan rahat erişilebilmesi için uzaktan eğitim ile “Sınava Hazırlık Kursunu” verdiklerini belirtti.Bu dönemde çok yoğun katılımın olması beklenen eğitimlere ilişkin detaylı bilgiyeüniversitenin ilgili web sayfası olan sem.hku.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

KİMLER UZLAŞTIRMACI OLABİLİR, KİMLER BAŞVURMALI ?

DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.

Resmi Gazetede Yayınlanan Bakanlığın Uzlaştırmacılara Ödediği Ücretler

2019 Uzlaştırmacı Olanlar İçin Ücret Tarifesi

UZLAŞTIRMACILAR İÇİN AYLIK 16 BİN TL GELİR İMKANI

Resmi Gazete İlanı : (Resmi Gazete İçin Tıklayınız)