Ardeşenspor, evinde Serhat Ardahan'ı mağlup etti

BAL'da mücadele eden iki güçlü ekibin savaşını Ardeşenspor kazandı.

Ardeşenspor bir kişi eksik kaldığı mücadeleyi 2-1 lik skorla kazandı.

2015-2016 Bölgesel Amatör Ligi 3. Grup 2. hafta müsabakalarında Ardeşenspor evinde güçlü rakibi Serhat Ardahan'ı son dakikalarda bulduğu gol ile devirdi. Mücadele Ardeşen İlçe Stadında gerçekleşti. Futbolseverlerin karşılaşmaya ciddi ölçüde katılım sağlamaları dikkat çekti. Katılımın bu derece yüksek olması özlenen ve beklenen eski Ardeşenspor taraftarının belkide ayak sesleri.

Mücadele öncesi Ardeşenspor Kulüp Başkanı Mehmet Çırakoğlu sahaya girerek futbolseverleri selamladı. Ardından her iki futbol takımı oyuncuları ve hakem ekibi sahaya çıktı. Ardeşenspor Kulübü sahaya ''TERÖRE HAYIR KARDEŞLİĞE EVET'' yazılı pankart ile çıktı. 

Mücadelenin ilk dakikasından itibaren baskılı bir futbol anlayışı ortaya koyan Ardeşenspor'lu futbolcular birkaç ciddi gol pozisyonundan faydalanamadılar. Konuk ekip Serhat Ardahan, ilk yarıda kapalı bir oyun anlayışı ortaya koydular. 

Oyunu rakip sahaya yıkan ve gol pozisyonlarına giren Ardeşenspor aradığı golü ilk yarının bitimine dakikalar kala 42. dakikada faulden doğan serbest atış sonrası ceza sahası içinde topun rakibin eline çarpması sonucu kazandığı penaltıyı gole çeviren Şamil'in ayağından buldu. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Oyunun ikinci yarısında daha çok golü düşünen Serhat Ardahan karşısında çok ciddi gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Ardeşenspor, 63. dakikada bir anlık dikkatsizlik sonucu Serhat Ardahan'lı Ufuk'un ayağından gelen şutu kalesinde gördü. Bu dakika sonrasında taraftarında ciddi desteğini arkasına alan Ardeşenspor oyunu yeniden rakip kaleye yıktı ve 85. dakikada oyuna sonradan dahil olan ve buluştuğu ilk topu filelere gönderen Muhammed ile öne geçti. 

Saha içerisinde gerginliğin artması sonucu sert bir ikili mücadeleden sonra yere düşen Serhat Ardahan'lı oyuncunun faule maruz kaldığını düşünen orta hakem kırmızı kartını çıkardı ve 90. dakikada İsmail oyundan atıldı ve Ardeşenspor 10 kişi kaldı. 

Geriye kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve iki ciddi rakibin zorlu mücadelesini taraftarınında desteği ile Ardeşenspor kazandı. Ardeşenspor bu sonucun ardından puanını 4'e yükseltti ve kendisine 5. sırada yer buldu.