Zigana Dağı'na dev yatırım!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm destinasyonlarından Zigana Dağı'ndaki tesisler bölgesi, TANAP projesinden sağlanan 1,5 milyon lira destekle restore edildi.

Zigana Dağı'na dev yatırım!
23 Ekim 2018 - 16:03

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Zigana Dağı'ndaki tesisler, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nden (TANAP) sağlanan 1,5 milyon lira destekle restore edildi. 

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve ziyaretçilerine yazın yayla, kışın kayak imkanı sunan 2 bin 50 rakımdaki Zigana Dağı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

Türkiye'nin ilk kış sporları merkezlerinden Zigana Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne de ev sahipliği yapan Zigana Dağı'ndaki tesislerin bulunduğu bölgede, Gümüşhane Valisi Okay Memiş'in girişimleriyle TANAP projesinden 1,5 milyon liralık destek sağlanarak sokak sağlıklaştırması yapıldı.

Ziyaretçilerin daha kaliteli ve hijyenik ortamda hizmet alabilmeleri için hazırlanan projeyle dağdaki tesislerin iç ve dış görünümü yenilenerek, bölge nezih bir görünüme kavuşturuldu.

Çalışmaların ardından Zigana Dağı'ndaki tesislerde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zigana Dağı'nın bilinen ve hayranlık uyandıran bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Zigana Dağı'nın yüzyıllardır cazibesini koruduğuna işaret eden Memiş, Zigana Dağı ile tesislere yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

Memiş, göreve geldiğinde alanda turistlere hizmet veren tesislerin görünüm ve kalitesini beğenmediğini ve çözüm arayışına giriştiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Mal sahibi arkadaşlarımızla oturduk, konuştuk. Bu binaların yenilenmesi ve sokak sağlıklaştırması yapılması maksadıyla girişimlerde bulunduk. İl Özel İdaremiz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz marifetiyle bir proje geliştirdik. İlimiz sınırlarından geçen TANAP projesinden de kaynağını temin ettik. TANAP Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimize yaklaşık 1,5 milyon liralık proje karşılığı yardımda bulundu. Oradan temin ettiğimiz kaynakla bu sokak sağlıklaştırmasını başlattık ve başardık."

"Turizme hazır bir Gümüşhane var"

Vali Memiş, alanın çocuk parkı ve görsel güzelliğiyle son derece cazip bir yer haline geldiğine işaret ederek, tesislerin çalışma sonucunda çok daha hijyenik ve ziyaretçilerini memnun edecek şekilde hizmet vereceğini kaydetti.

Doğaseverleri Zigana Dağı'na davet eden Memiş, ildeki yatırımların meyvesini vermeye başladığına vurgu yaparak, şöyle dedi:

"Göreve başladığımızda 100 binleri zor yakalıyorduk. Şu anda günübirlik turist açısından 600 bini geçtik. Zigana Dağı, Limni Gölü, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi, Örümcek Ormanları ve altyapısıyla birlikte turizme hazır bir Gümüşhane var."

Karadeniz Bölgesi'nde tek başına en az bir hafta, 10 gün rahatlıkla gezilebilecek yerlerin bulunduğunu aktaran Memiş, "Buralardaki altyapıları tamamladık, tamamlamaya devam ediyoruz. 81 ilde yaşayan bütün vatandaşlarımızı ilimize ve bölgemize davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum