Vekil Ebe ve Hemşireler Kadro İstiyor

Türkiye’nin dört bir yanından temsilciler seçerek kadro talebi ile Ankara’ya gelen vekil ebe ve hemşireler Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş’i ziyaret ederek, sorunlarını ve kadro taleplerini iletti.

Vekil Ebe ve Hemşireler Kadro İstiyor
15 Kasım 2018 - 16:20

Rize’den vekil ebe hemşire Şifa Baş’ın temsilci olarak yer aldığı ve Türkiye’nin dört bir yanından temsilciler seçerek kadro talebi ile Ankara’ya gelen vekil ebe hemşirelerin ilk durağı Sağlık Sen Genel Merkezi oldu. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile görüşen vekil ebe hemşireler seçim öncesi kadro beklediklerini dile getirdiler.

Vekil ebe ve hemşirelerin meslektaşları ile aynı şartlara sahip olması gerektiğini ifade eden Metin Memiş, maaş ve özlük hakları kapsamında adaletin sağlanması için vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık-Sen olarak her platformda vekil ebe ve hemşirelerin kadro hakkını gündeme getirdiğimizi aktaran Memiş, “Hemşirenin ve ebenin vekili olmaz, aslı olur" dedi.

Tüm meslektaşlarını temsilen ziyarete geldiklerini belirten vekil ebe ve hemşireler kendilerinin asıl işi yaptıklarını belirterek tüm vekil ebe ve hemşirelerin kadroya geçirilmesi gerektiğini söylediler.

vekil-ebe-hemsireler-ankara’ya-cikarma-yaptilar-(3).jpg

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş’e gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcılarını da ziyaret eden temsil heyeti Sağlık Sen’den tam destek aldılar. Üç günlük ziyaretleri kapsamında, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Vekil ziyaretleri de yapacak olan temsili heyeti, AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’i de ziyaret etmek istiyor.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Sağlık Sen olarak sağlık hizmeti veren arkadaşlarının sesi olmaya devam edeceklerini ifade ederek, vekil ebe hemşirelerin bir an önce beklentilerine kavuşmaları temennisinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum