Vali Yazıcı, Rize Belediyesi'ne Çağrıda Bulundu

Vali Ersin Yazıcı, Rize'de düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde Rize Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, belediyenin bir an önce sahil dolgu alanında Rize'ye yakışır şekilde bisiklet yolları yapmasını istedi.

Vali Yazıcı, Rize Belediyesi'ne Çağrıda Bulundu
25 Mayıs 2016 - 17:42

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. 

Rize Valiliği önünde düzenlenen törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, "İlimize yakışır şekilde sahil dolgu alanında bisiklet yollarını yapmasını Rize Belediyesinden istiyoruz. Biran önce bisiklet yollarının yapılmış olması gelişmiş düzeyini göstermiş olacağından bunun gereklilik ve ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Öğrencilere yaz tatilinin yaklaştığını hatırlatan Yazıcı, "Tatilin her günü bisiklet kullanmanızı sizlere tavsiye ediyorum. Ama bisikletlerinizi kullanım şekline ve uygun alanlarda kullanmanızı ve hareketsiz yaşamdan uzak durmanızı öneriyorum. Ayrıca tatilde bol bol kitap okuyun ve kendiniz sürekli geliştirin" diye konuştu.

Dr. Tepe ise hareketsiz yaşamın, modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Gençlerimizi fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak, egzersizi günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek aslında onların gelecekte yaşayabilecekleri sağlık problemlerini azaltılması noktasında çok ciddi bir adımdır" diye ifade etti.

Konuşmaların ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise öğrencilerinin "bisiklet modülü" dersinde kullanmaları amacıyla 407 bisiklet dağıtıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum