Vali Bektaş, İyidere'de Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Rize Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, muhtarların görüş, öneri ve temennilerini almak amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Muhtarlar Toplantısı’ bu ay İyidere ilçesinde gerçekleştirildi.

Vali Bektaş, İyidere'de Muhtarlarla Bir Araya Geldi
20 Ocak 2018 - 10:00

Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İyidere Kaymakamı Orhan Altun, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve bazı daire müdürlerinin yanı sıra İyidere İlçesindeki 7 köy ve 8 mahalle muhtarının tamamı katıldı.

Kamu hizmetlerinin vatandaşlara ulaşması noktasında, idarecilerin en büyük destekçisinin muhtarlar olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Bu toplantıları, kamu tarafından bölgede gerçekleştirilen projeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Merkez ilçedeki tüm köy ve mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Şimdide İyidere’de ki muhtarlarımızla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ovit Tünelinin tamamlanıp kuzey-güney aksının oluşmasıyla bölgedeki canlılığın daha da artacağını belirten Vali Bektaş, “Rize Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete geçen işletmeler var. Yakın zamanda OSB tam kapasite ile faaliyete başlayacak. İyidere Lojistik Merkezinin de hayata geçmesiyle İyidere, bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

muhtarlar-toplantisi-bu-ay-iyidere-ilcesinde-gerceklestirildi-53.jpg

İyidere İlçesinin turizm konusunda da birçok değere sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Bu değerlerin başında Karadeniz’e özgü hamsili ekmek ve mısır ekmeği pişirmek için kullanılan pileki taşını çıkarıldığı, insan eliyle yüzyıllar boyu yapılan kazılar sonucu oluşmuş Pleki Mağarası gelmekte. İyidere Kaymakamlığı bünyesinde oluşturduğumuz Proje Ofisi ile mevcut patikaları ve güzergahlarını tespit ettik. Bu patikaları tekrar işlevsel hale getirerek hem bölge turizmini canlandırmış hem de Pileki Mağarasına çok daha farklı bir anlam kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

İyidere Kaymakamı Altun ve Belediye Başkanı Mete de Ocak ayı muhtarlar toplantısının İyidere’de gerçekleştirilmiş olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, Vali Bektaş’a teşekkür ettiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum