UMKE Tatbikatı Rize`de Yapıldı

UMKE Tatbikatı Rize`de Yapıldı

UMKE Tatbikatı Rize`de Yapıldı
31 Mayıs 2016 - 10:01 - Güncelleme: 31 Mayıs 2016 - 18:15

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yönelik "UMKE Temel Eğitimi" sona erdi.

İkizdere ilçesine bağlı Çamlık mevkiinde gerçekleştirilen eğitime Rize, Trabzon, Artvin ve Gümüşhane illerinden 27 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.Teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitim programında katılımcılara, taşıma teknikleri alternatif aletler, temel KBRN, travma, affet haberleşmesi, enkaz güvenliği, temel kampçılık, affet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame ettirme konularında eğitimler verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "UMKE Temel Eğitimi programına katılan sağlık çalışanlarının teorik ve uygulamalı olarak bugün eğitimlerini tamamladıklarını belirterek, "Hangi koşullarda oluşacağı ve ne şekilde tahribat bırakacağının bilinmemesi nedeniyle her an göreve hazır şekilde bekleyen UMKE ekiplerimiz bulunmakta sizlerde bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla afet durumuna yer alarak kendini yetiştirmeye ve hazırlamaya devam edeceğinizden kuşkumuz yok. Bu anlamda eğitimlerin sizler açısından da faydalı olacağına inanıyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UMKE Temel Eğitim Programı, eğitime katılanlara yönelik düzenlenen  katılım belgesi dağıtım töreni ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum