Türk Bayrağı Boydan Boya Rize Sokaklarında

Türk Bayrağı Boydan Boya Rize Sokaklarında

Türk Bayrağı Boydan Boya Rize Sokaklarında
20 Ağustos 2016 - 12:02 - Güncelleme: 21 Ağustos 2016 - 00:17

8. Çay ve Yaz Sporları Festivali Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan demokrasi ve festival kortej yürüyüşünde 100 metrelik dev Türk Bayrağı vatandaşlar tarafından taşındı.

Kortej yürüyüşü öncesi mehteran gösterisi ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Festival açılışı kapsamında gerçekleştirilen programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Bu huzurumuzu, şenliği ve birliğimizi neye borçlu olduğumuzu, neye rağmen bu günlere ulaştığımızın farkındayız. Bu günlere bizi ulaştıran şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Yaralılarımıza şifa, yakınlarına başsağlığı ve şifa diliyoruz. Bu meydanda bir aya yakın bir süre demokrasi nöbetleri tutuldu. Rizeli bütün gücüyle varlığını ve desteğini ortaya koydu. Bu anlamda Rizelilere de çok teşekkür borçluyuz. Bütün milletimize çok teşekkür borçluyuz. Festivalimiz hayırlı olsun. Çay yöremizin çok önemli bir değeridir. Festivalin Rizemize ve insanımıza başarı ve neşe getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Ülke olarak sıkıntılı ve karanlık bir geceden geçtik. Ancak çok şükür ki daha sonra aydınlığa kavuştuk. Bunda tabi ki en büyük pay kıymetli büyüğümüz, dünya lideri hemşehrimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Halkımızın katkılarıyla acımasız FETÖ terör örgütünün darbe girişimini bertaraf ettik. Bunları unutmayacağız, hatırlayacağız ve hatırlatacağız.

Bu organizasyonun gerçekleşmesinde destekleri olanlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Burada asıl amacımız kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Birlik ve beraberliğimizi bütünleştirerek daha da yüksek noktalara taşımayı hedefliyoruz” dedi.Rize Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “Festivalin düzenlemesinde katkıları olan Rize Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin  birlik ve bütünlüğüne karşı yapılanlara en büyük cevabımızı bu tür organizasyonlarla birlik ve beraberliğimizi göstererek vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 100 metrelik dev bayrak vatandaşlar tarafından Atatürk Caddesi’nden sahil dolgu alanına kadar taşındı. Vatandaşlar demokrasi yürüyüşüne ilgi gösterdi.

Yürüyüşün ardından sahil dolgu alanında Gürcistan ve Azerbaycan halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler yapıldı.

 

 

 

 

Ç.Ö

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum