TBMM`YE "Çaykur Özerkleşsin" Önergesi

Doğu Karadeniz Bölgesinde yapılan çay üretiminin sorunlarının araştırılması için TBMM`ye araştırma önergesi verildi. Önergede; Çaykur`un özerkleştirilmesi tavsiye edildi.

TBMM`YE "Çaykur Özerkleşsin" Önergesi
03 Şubat 2016 - 14:43 - Güncelleme: 12 Şubat 2016 - 00:23

CHP Milletvekillerinin imzasıyla verilen araştırma önergesi, çay politikalarının ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesini amaçlıyor.

 

CHP'nin Rizeli olan İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu ile CHP'li 23 Milletvekilinin imzasını taşıyan araştırma önergesinde; başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesinde insanların çay tarımı ve turizmden başka geçimini sağlayacak ve bölgede tutacak başka imkan bulunmadığından Meclis Araştırması açılması istendi.

 

Başta üreticilerin özel sektör eliyle mağduriyet yaşamaları olmak üzere; kimyasal gübre ve ithalat lobilerine dikkat çekilen önergede, ülkemiz çaycılığının dünya ile rekabet üstünlüğünün yeterince kullanılamadığı, organik üretimin artırılmasıyla dünya çay pazarında etkin olunabileceği vurgulandı.

 

ÇAYKUR ÖZERK OLSUN

 

Önergede dikkat çeken önemli bir konu ise Çaykur'un özelleştirilmesi tartışmalarına yönelik... Bekaroğlu ve 23 arkadaşının verdiği Araştırma Önergesinde Çaykur'un özelleştirilmesi yerine belirli bir sermaye verilerek özerk hale getirilmesi öneriliyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum