Sütlüoğlu Derhal Görevinden Ayrılmalıdır!

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı Rize'de gündeme oturan Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay'ın açıkladığı Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ sözleri dolayısıylayazılı açıklamada bulundu.

Sütlüoğlu Derhal Görevinden Ayrılmalıdır!
09 Şubat 2018 - 09:01

İşte CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı Adına Yapılan yazılı Açıklama...

Sadece Rize değil, Doğu Karadeniz Bölgesinin 865 bin dekarlık alanında 212 bin ailenin uğraştığı, 12 bini aşan çalışanı ve 2 milyon yurttaşımızı ilgilendiren yapısıyla Çaykur; bölgenin en önemli ekonomik unsurudur!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı da olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun, Rize'nin, Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Futbol Ligindeki tek Kadın Futbol Takımı olan Yeşilçay Spor Kulübüne karşı kullandığı kaydedilen ifadeler kabul edilemez!

Sütlüoğlu'nun bu ifadeleri, çay üreticilerinin teminatı olan Çaykur, Rize'ye, Rizelilere ile yaş çay üreticilerine mal edilemez!

Sütlüoğlu, bu ifadeleri nedeniyle kamuoyundan çıkıp özür dilemeli ve ardından görevinden ayrılmalıdır!

Kaldı ki Çaykur, bir kişi, zümre veya grubun malı değildir!

Gerici olan Çaykur değil yöneticidir! Doğu Karadeniz'de 212 bin üretici aile, 12 bin çalışanıyla Çaykur, bölge halkınındır.
Yöneticilerinin geriliği, bölgede direk veya endirekt çay ve Çaykur'la bağlantılı olan yaklaşık 2 milyon yurttaşa mal edilemez!

Kaldı ki bu aşamada bu eleştirilerin yanında TFF 3.Ligin 6.Grubunda mücadele eden ve 6 puanla 5.sırada bulunan Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı ve Takım Antrenörü İdris Ocak'ın, yıllardır zorlu koşullarda verdiği mücadele, bu tartışmaların gölgesinde kalmamalıdır.

Çaykur Genel Müdürü üzerinden Çaykur, Rize ve Rizelilere yüklenenler; Rize Belediyesinin desteğini çekmesiyle tek başına kalan Yeşilçay Spor Kulübünün bu anlamda beklediği desteği öncelikle görmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Örgütleri olarak, Aynı zamanda ilk AKP Hükümetinin Çevre Bakanı da olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nu kamuoyundan özür dilemeye ve yaş haddi süreci dolmadan görevinden ayrılmaya davet ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum