Sarp sınır kapısında yenileme çalışmaları başlıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Sarp Sınır Kapısı’nın yenileneceğini açıkladı.

Sarp sınır kapısında yenileme çalışmaları başlıyor
23 Ekim 2016 - 14:28 - Güncelleme: 23 Ekim 2016 - 14:29

Hayati Akbaş

HOPA-Türkiye’nin en çok araç ve insan trafiğinin yaşandığı sınır kapılarının arasında yer alan Sarp sınır kapısı artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Alınan kısmı tedbirlere rağmen neredeyse her gün kilometrelerce araç kuyruğunun yaşanması, insanların sınırdan geçiş yaparken yaşadığı sıkıntılar ülkemiz imajı adına olumsuz etki yapmaya başladı.

Hopa TSO ve STÖ’leri de sorunları peş peşe gündeme taşıyarak kapının yenilenmesi gerektiğini siyasilere ve ilgili birimlere sunmuştu.

Hopa Akparti İlçe Başkanı İlyas Güvende sorunu yakından takip ettiklerini ve Milletvekilleri İsrafil Kışla’nın Ankara’daki yoğun girişimleri sonucu kapının yenilenme projesinin hayata kısa sürede geçirileceğini söyledi.

Tüm bu gelişmeleri değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz yıl başlattığı yenileme projesini tamamlayarak kısa bir süre sonra kapının yenilenmesi çalışmasına başlanacağını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci günde 30 bin kişinin geçiş yaptığı sınır kapısında yoğun bit TIR trafiğinin yaşandığına işaret ederek; şöyle konuştu: “Sarp bizim Kafkasya ya ve Orta Asya ya açılan kapılarımızdan birisi ve önemli bir kapımız. Biz bunun ihalesini de gerçekleştirdik inşallah en kısa zamanda da temelini atacağız. Yine geçen gün Gürcistan a gitmiştik Gürcistan’da ki görüşmelerimiz neticesinde o bölgede önemli olan Muratlı Kapımız var onunda açılması noktasında iki ülke yetkilileri olarak karar verdik inşallah onunda çalışmalarına başlayacağız. Bildiğiniz gibi Van Kapıköy’de zaten temelini attık o hızlı bir şekilde yükseliyor. Özellikle bu bölgeyi ilgilendiren Kilis’teki Cilvegözü ve Habur sınır kapılarımız, Habur sınır kapımızın Kuzey Irak’la olan bölgesinde biliyorsunuz biz köprüler ve yol inşaatı yapıyoruz, hem Kuzey Irak’taki yolu biz kendimiz yapıyoruz, hem de Türkiye tarafındaki köprü ve yolu bitiriyoruz. Buna uygun olarak o kapıyı hızlandırma adına tek durak projemiz var onu da inşallah biz o inşaatla birlikte hayata geçirmiş olacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum