RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Baltaş'a TÜBİTAK'tan Proje Performans Ödülü

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Baltaş'ın yürütücülüğünü yaptığı proje TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ) layık görüldü.

RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Baltaş'a TÜBİTAK'tan Proje Performans Ödülü
18 Eylül 2018 - 15:05

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Baltaş'ın yürütücülüğünü yaptığı “Doğu Karadeniz Bölgesi Denizel Ortamının Ağır Metal Kirliliğinin Tespiti ve Midye (Mytilus galloprovincialis)  Türünde Bazı Ağır Metallerin Adsorbsiyon Kapasitelerinin Ortaya Konması” başlıklı 113Y148 Nolu TÜBİTAK-ÇAYDAG-1001 projesi, TÜBİTAK- Çevre Atmosfer Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Destek Grubu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ) layık görüldü.

Araştırma projesinde, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kıyısal alanlarından örneklenen su, sediment ve biyota (midye ve salyangoz) örneklerinde ağır metal ve radyoaktif kirliliğinin boyutları araştırılmıştır. Çalışma sonucunda elde edilen bulgular, ulusal ve uluslararası çalışmalarla kıyaslanarak çevre ve insan sağlığı açısından değerlendirildi.

Proje bağlamında; 2 Doktora tezi, 2 Yüksek Lisans tezi tamamlanmış olup, elde edilen bulgular ile SCI kapsamındaki dergilerde 3 adet bilimsel makale yayınlandı. Projeden elde edilen sonuçların bir kısmı ile uluslararası kongrelerde toplam 2 adet sözlü bildiri sunumu gerçekleştirilirken bu projeye bağlı olarak 1 adet TÜBİTAK 1002 projesi kabul gördü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum