Organik çayın fiyatı açıklandı!

Çaykur Genel Müdürü, organik çayın kilo fiyatının 3,50 lira olduğunu açıkladı.

Organik çayın fiyatı açıklandı!
03 Temmuz 2016 - 09:01 - Güncelleme: 04 Temmuz 2016 - 00:51

Çaykur Genel Müdürü, Bayramın 1. Günü çay almayacaklarını, Bayramın 1. Gününde randevusu olan üreticilerin çaylarını arife günü alacaklarını ve Bayramın 2. Günü çay almaya başlayacaklarını ifade ederek, organik çayın kilo fiyatının 3,50 lira olduğunu kaydetti.

İkinci sürgün yaş çay alımlarının 23 Haziran'da başladığını ifade eden Çaykur Genel Müdürü, "İkinci sürgün döneminde dün itibarıyla 5 bin ton yaş çay aldık. Toplamda da 16 bin 500 ton yaş çay almış olduk. Alımlarımızda her gün 1 ton seviyelerinde artış meydana geliyor. Çay bölgesinin tamamında vatandaş tarlaya girdi ve çayını topluyor. Arife gününde fazla çay alıp Bayramın 1. Günü çay almayacağız. Bayramın 1. Gününde randevusu olan vatandaşlarımızın çaylarını arife günü alacağız. Bayramın 2. Günü çay almaya başlayacağız” dedi.

Genel Müdür, organik çayın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Organik çay üreticilerimiz bizim için çok değerli. Onları her zaman el üstünde tutuyoruz. Organik ürün olarak birinci sürgünde 9 bin 442 ton yaş çay aldık. Yaş çay taban fiyatı kilogram başına 1,77 lira. Biz buna 1,73 lira daha ilave fiyat verdik. Toplamda organik çaya 3,50 lira fiyat vermiş olduk. Bu çok güzel bir fiyat. Bu kadar yüksek bir fiyatı organik ürünlerde veren bir ülke yok. ÇAYKUR olarak, organik çay üretiminde olağanüstü bir fedakarlık yapıyoruz. Sadece birinci sürgün olarak organik üretim yapanlara ilave 16 milyon 300 bin lira vereceğiz. Bu, sürgün boyunca 50 milyon liraya yaklaşacak destekleme demektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum