Rize'de FETÖ Dalgası 192 Kamu Çalışanı Görevden Uzaklaştırıldı

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirtilen 192 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı.

Rize'de FETÖ Dalgası 192 Kamu Çalışanı Görevden Uzaklaştırıldı
22 Temmuz 2016 - 16:40

 Rize Valiliğinden alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütüyle ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik çeşitli adli ve idari işlemler yapıldı.

Bu çerçevede toplam 192 kişi hakkında işlem yapılırken, bunlardan birinin vali yardımcısı, birinin İl Garnizon Komutanlığında yarbay, 41'inin İl Emniyet Müdürlüğü, 11'inin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, birinin İl Müftülüğü, birinin İl Defterdarlığı, 132'sinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, birinin savcı ve 3'ünün hakim olduğu belirtildi.

Bu kişilerden 2 hakim ve 1 savcı tutuklanırken bir savcı hakkında da mahkemece adli kontrol kararı uygulanmasına hükmedildi.

Öte yandan FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Pazar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Eyüp G. yakalandı. Eyüp G'nin evinde yapılan aramada himmet zarfları, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ele geçirildi, bu kişinin bilgisayar ve cep telefonuna el konuldu. Emniyetteki işlemleri sonrası Pazar adliyesine sevk edilen zanlı, sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum